fredag 21. november 2008

Litt av hvert

Kjøper man et gammelt hus så kjøper man seg arbeide. Dørene har i grunnen stått for tur til å bli pusset opp i lang tid. Så nå....... Altså 8 dører og to garderobe dører, nå er jeg klar.

Det verste er at karmene er malt i veggfarve og nå vil jeg ha disse også hvit.

Det var ikke særlig lekkert på badet med de brune dørene.


Pusse , pusse som sløydlæreren alltid sa.
Så får vi bare håpe at det blir fint.
Det ble nesten som ett nytt bad. Tre strøk med maling gjorde susen.
'
Hvite karmer og nye dørhåndtak.
JULEFORBEREDELSER
Fåreruller må vi ha til jul. Fyll med løk salt og pepper.
Rull og sy. Etterpå er det seks dager i grovsalt med litt sukker i . så har jeg dem noen timer i vann før koking og pressing.
Hva var det jeg lovet meg selv og alle andre??? Ikke mere veving før jul . Men så er det jo sånn at alt skal være fint og nytt og ferdig til jul . Så jeg fikk bestilling på ei lang matte , måtte være ferdig til jul .OK :) Det er bare å hive seg i klippinga . Heldigvis var renninga ferdig . Men sveiping og treing tar to hele dager. Er ikke helt i mål enda . Nå er det først ei hel helg med jobbing. Har jeg egentlig tid til det da ???? Søndags jobbing er ikke det jeg gleder meg mest til , og så annen hver sønda atpåtil .
Halvveis i klipping og nesten ferdig å hovle. Gleder meg litt til å begynne igjen .


RIKTIG GOD HELG TIL DERE ALLE .

lørdag 8. november 2008

Mer fra roterommet

Denne negerdama hadde vi i stua da jeg var barn. Nå henger den på en liten do hos oss. På 60-tallet var dette allemannseie. Ja det var nesten et must å ha ei sånn negerdame til pynt på veggen. Jeg synes fremdeles den er litt fin.

Dette roterommet mitt er egentlig ikke så rotete. Jeg har en halv vegg med hyller der alle raritetene mine står pent oppstilt, det er i kjellerstua. Eller det rommet vi kaller for karusellen. Navnet fikk det fordi vi har et flaskestativ( i baren der) som en kan dreie rundt. Eller så kan man gå rundt og kikke på alle raritetene som er samlet der. Man kan selvfølgelig også sitte i baren til alt går rundt av seg selv. Fritt valg! Dette fløtesettet kommer fra mine besteforeldre på farsiden. Tror det er min farfar som har laget det.

Primus: Denne har vært med på mange teltturer. Husker godt fra min barndom, da vi dro på telttur med hjemmesydd spisstelt. Min mor hadde sydd det. Hun sydde også alt av klær til meg og min søster. Den første kjøpte kjolen jeg hadde var konfirmasjonskjolen. Tenk hvor fin jeg syntes den var... Lys grønn krimpline, lårkort med korte ermer.


Denne te kanna er også fra mitt barndomshjem. Tror ikke vi drakk så mye te, men kanna var i alle fall fin.
Skokrem, to bokser med farge til å farge klær med, munk pastiller. Vet ikke akkurat om det er noe å samle på, men det kan jo være kjekt å ha.

Tobaksesker. Dette vet jeg at det er mange som samler på. Min mann fant disse og skokremen i en ikke utgravd del av kjelleren, i en gammel forlegningsbrakke på Kjevik. Jeg tror at han også er en liten skrotnisse.

Askebeger fra den tiden det var lovlig å reklamere for tobak. Skoene er min mann`s første sko. Altså fra femtitallet.


Denne parfymeflaska er fra ca 1934. Den har tilhørt min svigermor. Utrolig at glansbildet har holdt seg så godt.

mandag 3. november 2008

Fra morgen til kveld

Mandag morgen på hytta, minus 9 grader strålende sol og rimfrost på soveromsvinduene.

Stille deilig morgen på verandaen med en kaffekopp. Rim i busker og trær. En bare nyter det.


Etterhvert kommer også fuglene og holder meg med selskap.


Hjemme igjen til en vakker solnedgang. KAN DAGEN BLI BEDRE.....