onsdag 25. februar 2009

JUDAS

Dette er Judas ." Familiefuglen vår ". Først bodde han på Andenes hos vår sønn og samboeren hans . Så bodde han en kort stund i Tromsø . Han hadde tenkt å bli student . Men sånne kollektive boforhold var ikke det han trivdes best med . Så han fant ut at han ville flytte . Hva var da mer naturlig enn å ta første fly sørover og flytte inn hos vår datter med familie . Nå har han også vært på besøk hos mormor og morfar på sørlandet , men da reiste han med privatsjåføren sin . Han er en flott liten fyr med masse lyd inni seg ,han elsker å være med på alt som skjer til og med matlaging . Dessuten er han en liten luring for han er egentlig en hun !!!!Jeg kaller ham bare for svikefuglen .

Her er et ekte GLASSMALERI laget av barnebarnet (6år)

Siste nytt fra veven : 4 matter er ferdig og jeg måtte klippe ned fordi 3 av dem var bestilt . Ut på stuegulvet med dem . Kjøkkenmatta vår og de andre 3 .

Så er det noen timer med knytting .

Ferdig . Det skulle være 2 helt like matter og ei som skulle være litt lengre . Ser ikke så verst ut dette . En vet jo ikke hvordan det har gått før en har klippet ned .

Så kan jeg ta meg tid til å tre opp gammelveven også .
Endelig i gang med noe annet enn de store mattene .

lørdag 21. februar 2009

Susie 2 år

Susie feiret 2-års dagen hos mormor og morfar. Det var 14 gjester og mange presanger.




Et eget kjøkken var gøy. Her koker hun grøt.

Men esker er enda gøyere.
Inn i eska......snu og ut igjen...

tirsdag 10. februar 2009

Favoritter i kjøkkenskapene.

Dette er en klar favoritt(fordi ingen kan se hva det er). Neida, dette er ei hånd til å ha smørkuler i. Da vi bodde i Syria,ble vi jo etterhvert vant til at de hadde litt annerledes mat enn det vi er vant til. Men jeg fortalte min arabisklærer at vi pleide å ha smør på bordet og til selskap laget vi gjerne kuler eller andre dekorasjoner av smørret. Så dette er min avskjedspresang fra henne. Hun har laget den selv og signert den. Vanskelig å se, på venstre side nedenfor den midterste kula.
Disse to fatene står mest bare til pynt i glass skapet. Det øverste er arv etter mormor. Hun hadde alltid småkaker på det. Det nederste er fra mitt barndomshjem . Det hadde min mor julekaker på . Jeg er kjempeglad i begge fatene.


Så var det den bryllupsgaven (37 år siden) som vi syntes var litt rar , men det er vel den som har vært mest brukt av alt vi fikk den gangen . Min mann lekte at det var hjelm til å beskytte ham mot sinna kjerringer . Nå skal det være sagt at jeg fikk ikke kjevle i bryllupsgave .

Her kommer mer i samme stil . Serien er fra Cathrineholm , designet av Grete Prytz Kittelsen (f. 1917) Hun ble kalt skandinavias design dronning , og regnes blandt nordens fremste formgivere .

Disse "kjelene" fulgte med den gamle hytta vår . Jeg likte dem så godt at de fikk følge med til den nye hytta . Jeg kan både koke og servere i disse . Kaffeboksen er 1 i et sett på 4 bokser , som vi har fått fra dattera og svigersønnen . Synes de også er flotte .

Men at disse kjelene og bollene var 60-talls ikoner og etterspurte samleobjekter visste jeg ikke . Det oppdaget jeg en gang i høst på bloggen til Randi . Takk skal du ha Randi , for opplysningen .

Denne utfordringa var fra Sologbolig til alle som har for- eller etternavn som begynner på S. Da jeg har begge deler, passet det bra å ta den.

Sender den videre til de som begynner på T.

torsdag 5. februar 2009

KJERLLERSTUA

Sånn har det sett ut i kjellerstua i tre år. Greit nok til gjesterom bar og vevstue . Det var bare det at jeg har begynt å veve litt mer de siste par årene . Nå hadde jeg så mange gode ideer til flere ting å veve . Men så er det sånn at hvis man har tredd opp ei renning på 90 cm bredde så kan man ikke bare finne på å veve noe som er bare 40 cm. Etter litt hinting de siste ukene , fikk jeg den sterke kjekke mannen min med på et lite eksperiment .

Jeg har alltid noe på gang i kjelleren .Her er den nye kjøkken matta mi .

Ommøbelering av kjellerstua . Jeg kan love at denne veven ikke er lett å flytte på .


Sofaen (gjestesenga) fikk akkurat plass i det innerste hjørnet . Så fikk min over 100år gamle vev lov til å komme fram igjen .

Her står de side om side en gammel og en ny. Nå er det bare å la skyttelen gå .
Det ble akkurat plass til alt .Tilogmed to lenestoler og tv . Det er rart hvor mye en kan få inn på 20 kvadratmeter .

mandag 2. februar 2009

En liten betraktning om utmerkelser.

Dette flotte bildet har jeg fått fra Randi . Det er ikke en award. Bloggvenner er fantastisk å ha , det er jo derfor vi holder på med dette . Hver og en fortjener en utmerkelse i ny og ne . Alle har noe som noen liker å lese om , flotte bilder som vi liker å se på , flotte håndarbeider eller oppskrifter som de deler med andre . All ære til det som vi deler med hverandre . Men......her om dagen var jeg atter en runde i bloggland , hva fant jeg da ? Jo , utmerkelser og nesten bare det . Noen har til og med laget egene sider for utmerkelser . Så begynte jeg å filosofere over verdien av disse utmerkelsene . Si at en får en utmerkelse som skal sendes videre til 8 personer og så skal de sende dem videre igjen til 8........osv. Har den da blitt sendt videre 5 ganger , da er det 32768 av oss som på en måte har vunnet den samme førstepremien . Fikk litt lyst til å kalle det for kjedebrev i stedet for utmerkelse . Hva med å lage noe spessielt til en vi setter pris på , uten at det skal sendes videre ? OK... kanskje dette var en utakknemmelig tanke eller..... Klem til alle mine fantastiske bloggvenner , dere gir meg mye glede og inspirasjon , fra Sonja.