fredag 29. mai 2009

Hagen krympes.

Nå er han igang igjen med å krympe hagen vår. I fjor forsvant det 130 kvadratmeter under platting. Vet ikke hvor stort område som skal bort i år,men han er godt igang. Hvis dette går for fort får jeg heller vurdere om jeg skal overta plenklippingen igjen.

Ja,ha nå kan vi snart bare sette oss ned og vente på at alderdommen skal ta oss.

For å være ærlig så er dette et bestillingsverk fra fruen sjøl. Herren er så snill og hjelpsom at det er en fryd. Fint blir det også etterhvert. Nå skal det bare legges skifer når vi er ferdig med grunnarbeidet.

God Pinse.



mandag 18. mai 2009

KLÆR til forsjellige anledninger.

Nå er nasjonaldagen over,og vi har alle sett mange flotte bunader. Egentlig et merkelig plagg , denne skulle jo vært umoderne for mange år siden . Det er jo konfimasjons"dressen"min
Vet dere hva min mann sa i går ? Det jo ikke alle som passer konfimasjonsdressen sin hele livet. Kry... den passer enda . Hele 43 år har den rukket å bli . Hvor mange andre klesplagg er moderne så lenge? Her henger den på utstilling på en Norsk aften i Syria i 2003.


Her er jeg og Tonje på tur inn i Syrias største moske , Omajadmoskeen. Vil ikke akkurat påstå at det var bunader vi ble iført for å komme inn der . Skjønner godt at det ble kallt for special clothes. Spessielt når en tenker på hvor mange som har vært inni disse klærne før de havnet over hodet på oss.

Her er Tonje på besøk i en annen moske . Det ser nå mest ut som hun skal stå til konfirmasjonen på nytt . Eller at hun har kledd seg ut med oldemors gamle duk .


Nå har vi tatt en tur ut i ørkenen . Vi er en gjeng med "NORSKE nordmenn" på besøk hos beduiner . Sånn går de kledd til hverdag og fest . De syntes visst vi var dårlig kledd siden de iførte oss disse klærne . Hun til høyre er fra Syria , var min arabisklærer da jeg bodde der . Tror ikke hun var helt konfortabel i disse klærne . Men pytt sann , hva gjør man ikke for venner . Det ble i alle fall et morsomt bilde .

Så møtte vi noen drusere som gikk en tur langs veien .

Det første vi lærte i dette landet var at man ikke tar bilder i øst og vest . Men jeg hadde jo så lyst på et bilde av noen unger i skoleuniform . Etter flere måneder tok jeg sjansen , lot som jeg skulle ta bilde av et hus , da kom disse herlige ungene og stilte seg opp . Bilde , bilde sa de og vips så var det gjort . Jeg hadde bilde av skoleuniformer . Men ingen må innbille seg at det var så kaldt at de måtte kle seg på denne måten . Uansett temperatur , samme uniform !!!! Skjerf i halsen og gjerne en jakke utenpå for sikkerhets skyld .

Hvem som bruker sånne kjoler hvet jeg ikke . De var i alle fall å få kjøpt over allt . Kanskje det er sånne de muslimske damene gjemmer under terilenekåpene og burkaene sine . Samme det.... jeg har anskaffet meg to forskjellige . En til hytta og en til hjemme , jeg bruker dem til morgenkåpe .

Det er flotte broderier på dem . Var det noen som snakket om KLESKODE......

søndag 17. mai 2009

Gratulerer med dagen 17 mai 2009

Hipp hurra GRATULERER MED DAGEN TIL DERE ALLE.EN SPESSIELL GRATULASJON TIL ALEXANDER RYBAK. HURRA .

onsdag 13. mai 2009

Symaskin

Den som rydder den finner litt av hvert . Nå er jeg endelig ferdig med å rydde i kjellerboden . Da dukket det opplitt av hvert . Her er svigermor`s gamle symaskin . Tenk på allt det fine de sydde på disse enkle maskinene . Det var full garderobe til hele familien.


I 1993 var jeg med Hvite Busser til Polen . Her er 2 av de 4 genserene jeg kjøpte på den turen. Nå dukket de plutselig opp igjen og jeg skjønner godt hvorfor de havnet i kjelleren . De er det som vi på godt nordnorsk kaller for størrelse hest . Den øverste rakk meg akkurat til knærne . Noen røverkjøp skal man jo gjøre underveis . Siden det er blitt så populært med gjenbruk , så har jeg begynt å rekke opp . Så får tiden vise om det blir noe nytt av garnet . Det er veldig løst spunnet . Men kanskje det kan brukes til å veve med .





Travle dager nå , med mye å gjøre i hagen . Nesten så en kan ønske seg en regnværsdag . Men selvfølgelig ikke på 17 mai .

torsdag 7. mai 2009

Det gror i min hage.

En liten runde i min hage i vind og blåst. Det begynner å bli mange fine farger nå.

Dette er ville tulipaner. Fikk dem av ei veninne for tre år siden . De er kjempefine.

mandag 4. mai 2009

UTSIKT

Forskrekkelsen var stor da vi kom på hytta denne helga . Han Burre Bever hadde bestemt seg for å overraske oss med ny og bedre utsikt . 6 trær hadde han lagt pent og ryddig ned mot elva .

Alle greinene var fjernet og barkinga var nesten fullkommen .


Noen trær hadde han ikke riktig bestemt seg for om vi trengte å fjerne . Han hadde vel sett at det var bare ett hull ledig i vedboden .

Om kvelden var det på med støvler og ut på bever jakt . Hadde jo tenkt at han forventet en liten takketale for utsikten og den fine vinterveden .



Nedover elva bar det .
Her fant jeg de første sporene etter skapningen . Ikke langt fra hytta (ser den så vidt øverst i elva).En inngang på hver side av elva hadde han laget . Fint skal det være når man først setter igang med å bygge nytt hus .


Inngang både til lands og til vanns .


Neste dag var det ut på safari igjen . Over ei falleferdig bro gikk ferden .
Etter ca 25 minutter nedover ei bratt skråning kom vi til ett vann som heter Murtetjønn . Her pleier vi å være på fisketur . Men nå var det bever jakt . Jammen hadde luringen stor enebolig her også .

Litt lengre bort hadde han bygd høyhus .


Et gåsepar hadde også kjøpt seg en liten holme .







Men hvor var Burre Bever ? Det sier historien ingenting om . Han var i alle fall ikke her på fuglebrettet . For her hadde Evald Ekorn flyttet inn .