torsdag 26. november 2009

November

November er ikke den snilleste måneden i året. Her har det regnet hver dag denne måneden, unntatt en, i følge avisen.
For to dager siden var det et lite streif av sol.
Denne fuksiaen har visst tenkt til å overvintre på verandaen.

Ute er det ikke spessielt hyggelig å være. Så en får kose seg inne, med litt pynt og levende lys.

Disse to kaktusene har i allefall bestemt seg for å pynte som best de kan.
De er ikke særlig pene i seg selv, men blomstene er jo flotte.



Ha ei hyggelig helg alle sammen.
Sonja

mandag 23. november 2009

MATTER

PC èn er fikset. Etter god veiledning fra svigersønnen vår, har vi tatt deler fra en pc og flyttet over på den andre. 3 nye matter er ferdig. Søndag skal jeg være med på julemarked på fylkesmuseet på Vige.




Etter det må jeg vel begynne å tenke på jula. Tiden flyr når man har mange jern i ilden.
Ønsker dere ei fin uke.
Sonja

søndag 15. november 2009

ALLE GODE TING ER TRE...

heter det, har jeg hørt. Hos oss heter det hva blir det tredje. For å si det sånn, her er det alltid tre på rad.
Først var det PC-en som begynte å streike. Hadde problemer med å få slått på. Det var selvfølgelig før vaskemaskinen takket for seg. Så... hva skulle det tredje bli?
Plutselig en formiddag var det noen som startet kompressoren som min mann bruker til spikerpistolen. Jeg ut for å se. Nei, der var det stille. Inn igjen for å hente kaffen jeg hadde i microen. YES....det var nummer tre. Flammene sto ut av døra og det hørtes ut som... ja akkurat, en kompressor.
Det var bare å sette NY MICRO på julegavelisten. Men som den HANDY MAN min bedre halvdel er, så ville han selvfølgelig ikke at jeg skulle være nødt til å vente helt til jul. Fram med verktøy (les skrutrekker). Fikse litt her og fikse litt der. POFF...... der røyk hovedsikringen.

Konklusjon: Microen virker. PC-en, NEGATIV!!!! ;(
Så nå sitter jeg her med en gammel en, hentet opp fra KJEKT Å HA kjelleren.
Ingen bilder, bare en hilsen fra meg på en sen søndag kveld.

Nå får vi bare håpe at den snille svigersønnen vår tar en tur til sørlandet snart. Han er ekspert. I alle fall på PC-er.

Ønsker dere alle ei fin uke. Jeg henger med, på den gamle så lenge.

SONJA

torsdag 5. november 2009

BARNDOMSMINNER

Et av mine gode barndomsminner var å komme på ferie til mormor og morfar. Da måtte jeg alltid på soverommet deres og se på komoden. Kikke i skuffene,skapene og smykkeskrinet. Jeg var forresten barn i så henseende til jeg var nesten 50 år. Så da min mormor døde i en alder av 94 år flyttet komoden hjem til oss. Den var da hvitmalt og det var mange år siden de små skuffene hadde vært åpnet. Jeg bestemte meg for å fjerne gammel maling. Lettere sagt enn gjort. 8 lag med god gammeldags maling. Den hadde vært rød, gul, grønn, blå og hvit i forskjellige nyanser.
Men de små skuffene lot seg endelig åpne. Ikke veldig spennende innhold. Nøkler, en gammel lampeholder, noen mynter, en knapp, 2 knotter til å ha på sengestolper eller stoler hva vet jeg, mormor sitt skilt fra nasjonalforeningen for folkehelsen og

dette russelommetørkleet til en lærer som het Åke. I mange år huset de læreren på skolen der de bodde. Det ble mange forskjellige lærere opp gjennom årene. Denne husker jeg godt fordi han var Svensk.


Jeg hadde hørt at min morfar hadde med seg komoden da de giftet seg i 1924 og at han hadde laget den selv. Så spenningen var stor da jeg skulle fjerne speilet før avluting. Kanskje hadde han skrevet noe inni der. Det hadde han ikke, men det var noen gamle blader og aviser der.



Min Mormors giftering og ett smykke jeg fikk av henne som barn ( på en av mine smykkeskrin visitter) Dette henger alltid på knotten som holder speilet på siden av komoden.


Ett av bladene var Illustrert familieblad fra 21 februar 1924.

Noen av annonsene der var ganske fornøyelig å lese. Skriftspråket var enda preget av Dansk.

Se på dette: Snittmønstre faaes gratis tilsendt mot innsendelse av 20 øre til porto.
.
Reklame for Vaskebjørn sæbepulver.

Lykkelig er den som røyker ser det ut til ,10 sigaretter for 60 øre.

Datidens "digitalkamera" Legg merke til at det søkes etter en mand. Det skulle vel tatt seg ut med en kvinde i en sådan stilling.