lørdag 27. mars 2010

GOD PÅSKE

Det er utrolig hyggelig å ha gebursdag, selv om jeg har vært på jobb i 9 timer i dag. Da jeg kom hjem ventet det deilig middag, mange pakker, mailer og gratulasjoner på telefonen. Jeg fikk til og med to samtaler som startet med sang. En var solo og en var flerstemt. Kan dagen bli bedre :)

Dette fine kortet har samboeren til vår sønn tegnet. Hun har flere fine tegninger på bloggen sin.
Lillehjørnet. Nå er det bare en dag til med jobbing så er det påskeferie. Da ønsker jeg dere alle strålende sol, fint skiføre, strålende hagevær, deilige måltider, hyggelig selskap med familie og venner. Kort sagt....
GOD PÅSKE

mandag 15. mars 2010

Pay it forward TREKNING

I dag fikk jeg endelig litt tid til å veve. Denne grå matta ble ferdig og jeg fikk klippet ned og knyttet. Den er nå for salg. Den lille blå under her, er ei bestilling fra ei veninne. Den skal på et av soverommene på hytta deres. Hun var så grei at hun ryddet vekk alt det gamle sengetøyet hun hadde på hytta. Det ble to fulle søppelsekker til meg. HURRA for alle gode venner som har skjønt at jeg stadig trenger påfyll i vevgarderoben min.


Så var det ut på "jakt". Jeg har bestilling på ei matte som skal være blå og sort. Det er ikke alltid jeg har nok filler av de farvene som blir bestilt. Men det finnes heldigvis bruktbutikker. I dag var jeg heldig og fant lange sorte skjørt og bukser i størrelse XXL Et ubrukt stoff på over 4 meter og to fag med rutete gardiner. Disse så også helt nye ut. Tilsammen betalte jeg 140.-kr. KUPP!!
Det sorte har vært en tur i vaskemaskinen, derfor ligger det i ei bøtte.
Det var 3 skjørt og 2 bukser.
Nå er det bare å renne veven så kan jeg begynne.
Så var det PAY IT FORWARD trekningen. Det var akkurat 3 som ville være med på leken, så da blir det pakke til alle 3. Hva det blir å finne i pakkene og nårtid de blir å finne i postkassen gjenstår å se. Dere må sende meg adressen deres så kommer de en dag om ikke alt for lenge.
Det blir pakke til
ODDBJØRG
reSIRIkulert
Turid
Takk for at dere deltok.
Sonja

onsdag 10. mars 2010

STRIKKE-periode

Nå har jeg bedrevet litt strikking til en forandring. Vår sønn hadde akkurat gebursdag og da kom jeg på at bunadstrømpene hans var utslitt. Pytt sann, tenkte jeg. Det er jo fort gjort å strikke et par nye, fin presang. Fort og fort..... det var ikke så fort heller. Jeg greide å strikke den ene leggen uten fletter. Så var det bare å rekke opp igjen. Ergelig.... de ble ikke ferdige til gebursdagen. Men nå er de ferdige og passelige ble de også. Her er det mine bein som prøver dem.



Forfengelig har jeg også blitt. To par tovede votter har jeg fra før, men de sto ikke i stil med skiantrekket. Så nå har jeg strikket meg nye. Det gjenstår bare to turer i vaskemaskinen på 60 grader. Klar for påskeutfart....


Minner om min pay it forward. Dette garnet skal bli til noe som blir å finne i pakkene fra meg.


fredag 5. mars 2010

STEINGAL

Hva er det som er så fasinerende med stein? Det finnes tross alt over alt. Se på ungene de finner stadig en fin stein som de putter i lomma. Og så finnes det sånne som meg, som er steingal hele livet.
Samlinga mi startet egentlig med denne Frolandsrubinen som jeg fikk av en annen som samler for å lage smykker. Dette var for 35 år siden. Nå vil jeg vise noen få fine steiner .

Se på de fine rubinene.


Thulitt. Norges nasjonalstein.
Denne er fra Leksvik.
Kobberkis fra Sulitjelma. Der bodde jeg som barn, og denne er fra den tiden.

Nok en stein fra Sulitjelma. Det skinner nesten som gull i den.

Her er hele steinen, ser ut som et lite fjell.


Larvikitt. Kommer selvfølgelig fra Larvik , hvor de utvinner denne bergarten.

Feltspatt, også fra Sulitjelma. Denne har jeg funnet selv i snere tid.

Fine steinsmykker som jeg har kjøpt i Syria og Sambia.