torsdag 17. februar 2011

Mine gode hjelpere.

Glatt, glatt og bare glatt i flere måneder har det vært denne vinteren. Men til jul var jeg så heldig å få disse gode hjelperene. Varme og gode i kulde og snø. Ja for nå laver snøen ned her på sørlandet.
Men det aller beste er at hvis jeg ønsker det så kan jeg gå med piggene ute hele vinteren. Ja bokstavelig talt.

En kan bare snu disse "dingsene", etter eget ønske. Denne vinteren har valget vært enkelt. Det har ikke blitt noen snuoperasjoner. For isdekke har dominert.

Dette er snøen som falt i går. Fint for skigåing, ellers kan jeg styre min begeistring. Snart helg, på med skiene .....ut på tur....niste og kaffe i sekken. GOD HELG:



mandag 14. februar 2011

Valentines dag.

I dag hadde jeg handledag på byen. Det er lenge siden sist, helt siden begynnelsen av desember. Denne ble med hjem bare fordi det er Valentines dag. Skulle selvfølgelig vært et hjerte til mannen min, men litt egoistisk er det vel lov til å være. Tenkte kanskje han hadde lyst til å spandere en sjokolade på meg også ,og da må det ikke inneholde nøtter og mandler.


Egentlig skulle jeg til byen for å kjøpe...ja.....bare noen småting som jeg er avhengig av....høreapparatbatterier, linser osv
Men så kom jeg på at både min datter og mitt barnebarn har gebursdag om noen få dager. Det har også kommet en ny baby i familien.

Da ble det plutselig morsomt på bytur. Innholdet i pakkene er hemmelig.

Dessuten hadde jeg et gavekort fra en veskebutikk. Ny veske..hurra.

Ja,da...... enda en av disse. Hadde bestilling på en med elg på. Måtte modifisere mønsteret litt. Den elgen jeg hadde var laaaang og tynn. Har drevet å studert fare for elg-skiltene,når vi har kjørt til og fra hytta. Tror den ble ganske fin nå.

Happy Valentine.

fredag 4. februar 2011

Gammel pute.

Kjellerboden vår er vel sånn ca 14 m2, men den rommer de merkeligste ting. Mest vevrelaterte ting, og så er det ting som jeg har prøvd å kaste mange ganger. Ned i søpla....opp igjen. Er det noen som kjenner seg igjen? Denne puta er en sånn ting. Jeg fikk den i 1968 og brukte den i mange år. Nå ligger den og hviler i boden. Det rare er at sånne puter har blitt moderne igjen. Min niese lager og selger sånne puter på Eplabutikken sin, navnet på butikken er Drømmehjørnet. Hun lager dem i mange fine farger.
For noen dager siden var jeg på bruktbutikken, der jeg pleier å kjøpe filler til veving. Der fant jeg et hespetre som jeg bare måtte ha med hjem. Det ser helt nytt ut og kostet bare 50,- kr. Vet ikke om jeg får bruk for det, men det kan jo være en av tingene i kjekt å ha samlinga mi.
Nå er det rødt i veven. Det skal bli nye matter til soverommet vårt.

tirsdag 1. februar 2011

Strikk og vev.

Forrige helg på hytta var jeg så forkjølet at skiturer og fotturer var uaktuelt. Sofakroken, fyr på peisen og en god kopp te,var det eneste som dugde. Men det er jo kjedelig å bare ligge der i 4 dager. Jeg hadde med noe garn som ikke var tiltenkt noe spessielt, så da ble det denne lua. Mønsteret fant jeg i et gammelt Hjemmet fra februar 2007.
Disse strømpene fikk jeg også begynt på. Strikket en og en halv. Syntes jeg måtte prøve dem på før jeg gjorde dem ferdig. De er til barnebarnet. Lille Mina på 3 mnd. har noe galt med hoftene sine. Hun har gips på begge beina og helt opp til midjen. Det er ikke så mange bukser i hennes størrelse som passer over gipsen. Derfor har farmor strikket strømper til henne. Den som er smal nede er til den foten som har gips til kneet og den andre er til den foten som har gips til ankelen.
Håper hun kommer ut av gipsen når hun er 6 mnd. som de har lovet på sykehuset. Roser er nydelig å pynte med. Disse har jeg hatt i stua i 13 dager. De har til og med vært med på hytta en tur. Som oftes må jeg kjøpe dem sjøl. Mine gutter gir meg andre presanger, som jeg setter virkelig pris på.

VEVBØKER
Den til venstre kom min mann hjem med her om dagen.
Den andre fikk jeg av svigersønnen. Han hadde vært på utsalg på biblioteket.
Heldig:)