mandag 18. mai 2009

KLÆR til forsjellige anledninger.

Nå er nasjonaldagen over,og vi har alle sett mange flotte bunader. Egentlig et merkelig plagg , denne skulle jo vært umoderne for mange år siden . Det er jo konfimasjons"dressen"min
Vet dere hva min mann sa i går ? Det jo ikke alle som passer konfimasjonsdressen sin hele livet. Kry... den passer enda . Hele 43 år har den rukket å bli . Hvor mange andre klesplagg er moderne så lenge? Her henger den på utstilling på en Norsk aften i Syria i 2003.


Her er jeg og Tonje på tur inn i Syrias største moske , Omajadmoskeen. Vil ikke akkurat påstå at det var bunader vi ble iført for å komme inn der . Skjønner godt at det ble kallt for special clothes. Spessielt når en tenker på hvor mange som har vært inni disse klærne før de havnet over hodet på oss.

Her er Tonje på besøk i en annen moske . Det ser nå mest ut som hun skal stå til konfirmasjonen på nytt . Eller at hun har kledd seg ut med oldemors gamle duk .


Nå har vi tatt en tur ut i ørkenen . Vi er en gjeng med "NORSKE nordmenn" på besøk hos beduiner . Sånn går de kledd til hverdag og fest . De syntes visst vi var dårlig kledd siden de iførte oss disse klærne . Hun til høyre er fra Syria , var min arabisklærer da jeg bodde der . Tror ikke hun var helt konfortabel i disse klærne . Men pytt sann , hva gjør man ikke for venner . Det ble i alle fall et morsomt bilde .

Så møtte vi noen drusere som gikk en tur langs veien .

Det første vi lærte i dette landet var at man ikke tar bilder i øst og vest . Men jeg hadde jo så lyst på et bilde av noen unger i skoleuniform . Etter flere måneder tok jeg sjansen , lot som jeg skulle ta bilde av et hus , da kom disse herlige ungene og stilte seg opp . Bilde , bilde sa de og vips så var det gjort . Jeg hadde bilde av skoleuniformer . Men ingen må innbille seg at det var så kaldt at de måtte kle seg på denne måten . Uansett temperatur , samme uniform !!!! Skjerf i halsen og gjerne en jakke utenpå for sikkerhets skyld .

Hvem som bruker sånne kjoler hvet jeg ikke . De var i alle fall å få kjøpt over allt . Kanskje det er sånne de muslimske damene gjemmer under terilenekåpene og burkaene sine . Samme det.... jeg har anskaffet meg to forskjellige . En til hytta og en til hjemme , jeg bruker dem til morgenkåpe .

Det er flotte broderier på dem . Var det noen som snakket om KLESKODE......

17 kommentarer:

Som dagene går sa...

Så morsomt innlegg. Det er nok mange ulike kleskoder rundt om i verden. Kanskje ikke så om å gjøre å følge dagens mote som å kle seg riktig i forhold til in tradisjon.
Ha en fortsatt fin uke.

Brit sa...

Det var jammen ikke verst!
Tenk at du fikk bunaden til konfirmasjonen, og at den ennå passer!:-) Imponerende!
Jeg fikk min for 23 år siden, men har vokst ut av den......
Kommer nok aldri inn i den mer,det er nok noen kilo siden sist jeg brukte den, dessverre.......
Det er sannelig mange forskjellige klesdrakter rundt om på kloden!
Mange er "rare" for oss. Så er sikkert våre klær "rare" for dem.
Ha en fin dag!:-)

Tofo sa...

Et intressant innlegg!
Flott bunad, og flott at den fortsatt passer. Er imponert!

Tonje sa...

Så mange "fine" bilder du har lagt ut av meg her... spesielt det med "duk"kostymet... Artig innlegg!

Malys krok sa...

Nordlandsbunaden er vakker! Den kan henge på utstilling hvor det skulle være og bli beundret. Spennende innlegg! Tusen takk for koselig kommentar. Ha det godt. Klem fra Margit.

Jorids BestemorBlogg. sa...

Fin bunad og artig og interessant innlegg.
Jeg synes det er spennende med ulikheter og synes at det er mye flotte klær i de forskjellige land og mye fint håndverk ligger og tradisjoner og klesdrakter.
ha en fin og god langhelg!!!

Besta sa...

Artig å se forskjellige kles stiler.Der er et hjerte på bloggen min som du må hente. Ha ei fin langhelg.

mimouna sa...

Spennende med klær fra andre kanter av verden. De synes nok at våre bunader er veldig eksotiske. ;o)

Marit sa...

Nydelig bunad du har og et veldig artig og interesant innlegg!

hvorfor ikke... sa...

Jeg er så facinert av bunader!
- men også av andre folkedrakter.
syntes det er flott at noe kan være "moderne" så lenge...
Din var veldig fin, Sonja!
Føler meg flott når jeg får på meg min, jeg også, selv om Vestfoldbunaden er ganske enkel. Jeg liker den veldig godt, det er FEST over en bunad!

Marie sa...

Bunaden min passar ikkje lenger. Eg må ha ny skjorte og det er jo litt av ei invistering. Har tenkt på det lenge å bestille ei ny.

Flotte kjolar du har kjøpt deg. Vi likar å pynte oss enten me bur her eller der :)

Brit sa...

Hei! Jeg har noe til deg på min blogg for utmerkelser:
http://bkverndal.blogspot.com
God helg til deg!:-)

Turid sa...

Imponert -tenk at du passer "konfirmasjonsdressen" enda, ikke verst.
Rene karnevalet for oss norddboere disse klærne- skal ikke stor forandringen til før vi lurer på hva slags antrekk er det der....?
Ha noen flotte mai dager av de som er igjen.

sologbolig sa...

Flott innlegg om klær. Ja det er mange artige kle å se rundt om kring.Iallfall godt å ha ein bunad så slipp ein å lure på kva ein skal ha på seg ved spesielle anledninger. ha ein fin kveld.

Villmarkstausa sa...

Award til deg;-)

Ruth sa...

Ah, de kjolene der kjenner jeg igjen. Du vet, jeg bodde jo i Algerie i ganske så mange år og de kjolene var kjempegreie. Jeg hadde haugevis av dem.

Takk for hyggelige ord i bloggen min. Jeg skal prøve å "plage" alt jeg kan.
Jeg kan selvfølgelig selge skapningene mine. Jeg lager dem ganske sjeldent, men hvis noen vil dele huset sitt med en kan jeg jo kanskje lage flere. Jeg vet jo ikke hva jeg kan ta for en sånn. Det tar litt under en uke å lage en vanligsvis, så om du har noen forslag ?? Jeg er helt grønn jeg når det gjelder sånt.

mormonsen sa...

Spennende innlegg og fine bilder. Jeg må bare gratulere deg som fortsatt går inn i konfirmasjonsbunaden. Jeg har nok dessverre måttet anskaffe både ny vest og skjorte! - og retta på stakken. Bare sølvet er det samme ....