tirsdag 7. februar 2012

Håndarbeider

 Det kom ei dame inn på jobben til meg på fredag. Hun hadde sånn fin strikka genser som jeg kommenterte. Jo, hun hadde strikka den sjøl... og nå hadde sønnen (ca 20 år) så lyst på en strikka genser. Men den skulle være i et nytt mønster som var kommet, det het Mariusgenser..... Vi hadde litt moro av det. :-)
Samme dagen snakket jeg med en annen  ung gutt  han hadde en strikka genser som jeg også kommenterte, fordi den hadde et veldig gammelt mønster. Han hadde arvet den fra sin bestefar som igjen hadde fått den av sin mor. Gutten var skikkelig kry for den spesielle genseren. Artig at disse gamle mønstrene har blitt moderne blant de unge.
Vi har også to gensere som min svigermor strikka til meg og min mann da vi var i 20-åra. Jeg bruker min hver gang jeg er på ski. Den andre ligger i skapet på hytta.

 Dette henger også på hytta. Det broderte jeg da vi bodde i Syria. Måtte ha litt norsk natur der ute i ørkenen.
 Dette kjøpte jeg av beduiner i ørkenen i Syria. Synes det er litt morsomt, for på den måten jeg har hengt det på veggen, ser det ut som det er kattehoder på det. Beduinene bruker sånne tepper til å sitte på. Det er vevd av kamel-ull.

7 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Så fine de genserne var,og fin blåfarge.Skjønner godt dere lo litt av han som skulle ha Mariusgenser,er jo ikke akkurat ny den.Ser stadig folk som kommer i strikka kofter eller gensere med gamle mønstre,koselig å se.
Flott veggpynt,både det du har sydd sjøl og det med "kattehodene":))

Malys krok sa...

Marius-mønstret er i skuddet som aldri før! Kjersti har planer om å strikke en nå. Og fint er det!
Litt artig måtte det være "å finne ut" av dette. Fint det du har brodert, sikkert fint å ha når du var så langt borte! Kan se kattehodene også! -Margit-

Malys krok sa...

Genserene deres ser fine ut, med vakre farger! Ser ut til at de har holdt seg godt! -Margit-

Tonje sa...

Jeg synes det ser ut som revehoder...
Ha en fin kveld!

Ruth sa...

Vi tok det som en selvfølge at mamma skulle sitte å strikke gensere og jakker og votter etc. Flaut egentlig når jeg tenker tilbake på det. Og flotte var de.

Håper uken din er fin.

sologbolig sa...

Herlige gensere. Eg er også så glad i disse gamle strikkemønstrene. Og Mariusmønsteret er jo komt for fullt igjen nå. Det er så koselig. Ha ein fin onsdag.

Turid sa...

Ja det er artig å se mønstrene komme på mote igjen!
Flotte håndarbeider du viser her! Jeg er imponert!
Skiver litt om håndarbeider i dag jeg også...skjønt mine er ikke ferdig:)))

Klem fra Turid.