torsdag 3. juni 2010

HELGETUR

En helgetur ...ja, hva skal vi velge når helga er lang.
Tenker vi sier som Ole Brumm.
Ja takk begge deler.
Nå er det ikke sånn at vi trenger 16 sengeplasser for to mennesker eller at vi må ha et hus hver. Det var bare det at bo-bil turen vår endte opp på hytta.
Vi kjørte opp vakre Setesdalen på fredag kveld. Lørdag var det sykkelløp Kristiansand-Hovden 210km. Det var ca 1700 sykellister som ville prøve seg på den styrkeprøven. Vanvittig spør du meg. Men de fleste kom i mål i fin stil.
Det var en kamerat av oss og noen andre bekjente vi hadde lyst til å heie i mål.

Før vi dro vurderte vi lenge og vel hvor viktig det var å få meg seg finalen på grand prix. Avgjørelsen ble tatt.... det var viktig nok til at vi gikk til anskaffelse av dette instrumentet som vi egentlig ikke skulle ha i bilen.
Det straffet seg. Ingen signal på Hovden.


Lørdag ettermidag tok vi veien over Haukelifjellet.
Her var det fortsatt vinter så bildene ble tatt gjennom bilvinduet .


Vel framme i Haugesund. Vakker by som vi ikke har besøkt tidligere.
Hvordan ble det med grand prix?
Joda, radioen fungerte utmerket. Campingplassen var flott, men TV-en var like
SVART.
Søndag flyttet vi leir. Denne dagen endte vi i Skudeneshavn. Under over alle under, som det heter i sangen. Det ble TV- kveld i bo-bilen.

Men før det tok vi ned syklene som hang bakpå bilen og syklet tur i Skudeneshavn. Her var det mye fint og spesielt å se på. Denne månesteinen blant annet.


Smale gater med gamle og spesielle hus.

Vaskehuset, tåkelurfabrikken og verdens minste cafe, var noen av dem.

Verdens minste cafe.

Etter besøk hos venner og familie på Karmøy og i Sandnes endte vi opp på hytta. Her ble syklene tatt fram igjen og turen gikk på smale grusveier til veiens ende. Ånebjør heter det her.
Det ble 2 mil på den gamle sykkelen min. Den har mange gir men nesten ingen brems. Så nå har den gått av med pensjonen. En ny kom i hus i går.

Nå er det jobbehelg igjen før vi kan dra ut på nye eventyr. Hvis jeg rekker det så møtes vi i den eventyrlig flotte bloggverden innimellom.
SONJA

10 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad roligt att få följa med på din tur. Mycket fint att se på. Vi har åkt där för ett antal år sedan.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Turid sa...

Nå glemte jeg alt jeg skulle skrive for jeg kom til bildene fra Skudeneshavn:) Jeg elsker Karmøy, og har feriert der de siste årene. Trakket i gamlebyen i Skudeneshavn, og fotografert det samme som deg. Sant der er koselig!!!

Høres i allefall ut som dere hadde en veldig kjekk tur. Synd det ikke ble så mye tv på dere da:( Men grattis med flatskjermen i allefall:)

Stubbetufsa sa...

Dere fikk en flott tur! Og den teknologien er mange ganger mer til bry enn til glede. Ha ei fin helg!

Anonym sa...

Så fine bilder fra en flott tur. Dere opplever mye på en helg, ikke dumt med bobil! Og å ha med sykler er jo perfekt, så får man både trim og frisk luft etter timer i et bilsete. Skudeneshavn er vakkert, ser jeg - har aldri vært der, men har lyst til å ta en tur, ser jeg. Takk for turen og god helg! Klem**

annemariesquilt sa...

Ååå for en flott tur!
Dere er kjempeflinke.. Øivind var en av de gale som sykklet Kristiansand - Hovden . Han hadde en kjempeflott tur og kom hjem med et flott humør. Jeg måtte dessverre være hjemme og administrere jentuten .

Ruth sa...

Det høres ut som om dere har hatt en helt fantastisk tur. Det er ikke mange steder i verden man kan oppleve sommer og vinter på samme dag.

Det e så mange nydelige steder en gjerne skulle besøkt - bobilen må jo være gull verdt - man kan sette seg inn og ta turen hvor en vil. Heldige dere.

Her skinner solen i dag og jeg er fornøyd jeg også. Sommer er HERLIG

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for titten.Kjempe fine,koselig bilder.Ser ut som dere koste dere.Ha en riktig fin Søndag.Klem fra Bodil...

Tonje sa...

Gratulerer med ny sykkel... og med ny tv. Den ser da veldig stor ut... hvor var det plass?? Synd dere ikke fikk inn signal så dere fikk sett på Eurovision (som det så fint blir kalt nå...), men radio er jo en god nummer to.
Ha en fin kveld.

Siddis back home sa...

For en flott tur dere har hatt i herlig vær og norsk natur! Takk for titten!

Birgitta sa...

Hej! Roligt att du vill vara med i min utlottning.
Kram Birgitta