tirsdag 10. februar 2009

Favoritter i kjøkkenskapene.

Dette er en klar favoritt(fordi ingen kan se hva det er). Neida, dette er ei hånd til å ha smørkuler i. Da vi bodde i Syria,ble vi jo etterhvert vant til at de hadde litt annerledes mat enn det vi er vant til. Men jeg fortalte min arabisklærer at vi pleide å ha smør på bordet og til selskap laget vi gjerne kuler eller andre dekorasjoner av smørret. Så dette er min avskjedspresang fra henne. Hun har laget den selv og signert den. Vanskelig å se, på venstre side nedenfor den midterste kula.
Disse to fatene står mest bare til pynt i glass skapet. Det øverste er arv etter mormor. Hun hadde alltid småkaker på det. Det nederste er fra mitt barndomshjem . Det hadde min mor julekaker på . Jeg er kjempeglad i begge fatene.


Så var det den bryllupsgaven (37 år siden) som vi syntes var litt rar , men det er vel den som har vært mest brukt av alt vi fikk den gangen . Min mann lekte at det var hjelm til å beskytte ham mot sinna kjerringer . Nå skal det være sagt at jeg fikk ikke kjevle i bryllupsgave .

Her kommer mer i samme stil . Serien er fra Cathrineholm , designet av Grete Prytz Kittelsen (f. 1917) Hun ble kalt skandinavias design dronning , og regnes blandt nordens fremste formgivere .

Disse "kjelene" fulgte med den gamle hytta vår . Jeg likte dem så godt at de fikk følge med til den nye hytta . Jeg kan både koke og servere i disse . Kaffeboksen er 1 i et sett på 4 bokser , som vi har fått fra dattera og svigersønnen . Synes de også er flotte .

Men at disse kjelene og bollene var 60-talls ikoner og etterspurte samleobjekter visste jeg ikke . Det oppdaget jeg en gang i høst på bloggen til Randi . Takk skal du ha Randi , for opplysningen .

Denne utfordringa var fra Sologbolig til alle som har for- eller etternavn som begynner på S. Da jeg har begge deler, passet det bra å ta den.

Sender den videre til de som begynner på T.

10 kommentarer:

Tonje sa...

T- Det betyr vel at jeg må i ilden det da...?
Artig å se disse tingene igjen, men det er faktisk ikke alt jeg har sett... den smørklattgreia f.eks, den har jeg aldri sett når jeg har romstert i skapene dine for å finne ting (jeg trodde først det var et eggeglass for tre egg... hahahaaa)

Tofo sa...

Så kjekt å få se alle disse flotte favorittene dine! Fine minner også. Det smørfatet var jo spesielt.
Husker jeg så noe i et tv program om den etterspurte serien fra Cathrineholm. Fin;)

Takk for koselig kommentar! Kommer du forbi så bare ring på! Så skal du få komme inn en tur. Hihi. Ellers få du bare kikke på innlegg fra hjemmet mitt. Der er noen bilder fra stuen...hehe. Vi er nok litt like vi to. Jeg tenker alltid at jeg skulle hatt en jobb der jeg kunne få komme inn å se husene til folk.
Turid;)
PS. Jeg har tatt denne før;)

Wenche`s Sysler sa...

Takk for kommentaren.Koselig at du stakk innom meg!
Bare og kikker her i full fart.Må komme meg i seng,for klokka er ikke nådig i morgen tidlig.Føles ut som den tar tak i nakken og kaster meg ut av senga.
Men må jo kommentere det flotte du viser.For et morsomt påfunn av den læreren å lage noe slikt.Kjempesnillt av henne.Nydelige gamle fat.Sånt er jo gull verdt.
Ha en super kveld.Stikker nok innom deg snart igjen!

Hobbygåsa sa...

Så mye flott du viser frem, den øverste er jo riktig spennende! For- eller etternavn på S det har jeg ikke, så jeg nøyer meg med å se på dine bilder. Ha en fin uke!

Therese sa...

Jeg begynner da på T...hmm...Ja ja...tar imot den med åpne armer:) he he
Artig ting du har tatt bilde av her..:) Moro!

Petunia sa...

Tusen takk for besøket inne hos meg! Kommentaren din kom med den!
Syne sdet er veldig kjekt når nye folk titter innom og legger igjen noen ord!
Mitt råd når det gjelder bilder er egentlig bare å ta mange! Da har du garantert ett bilde du kan bruke om alle de andre er uskarpe eller ikke helt som forventet. Sånne tekninske duppeditter når det gjelder bildetakning har jeg ikke greie på i det hele tatt.
Det var mange fine ting du har i inlegget her. Mange ting som jeg ikke har sett på flere år, men som jeg husker at bestemødre og tanter hadde på kjøkkenet sine.

Annemariesquilt sa...

Heia, gøy med gamle ting. Kakefatene er bare skjønne og kjelene er bare så populære!!
Mann min har satt litt grenser for nye / gamle ting. He he noe må ut hvis noe nytt skal få kommer inn.

Marie sa...

Flotte favorittar dette :)
Spesielt, men veldig fint smørfat!

God helg :)

pepperkverna sa...

Smørfatet var flott! Så gøy med en slik historie bak da...Hege

Gamlå sa...

Heisann

Gamlå har våknet opp fra bloggtørke og da måtte hu bare innom en tur til deg for å se på hva du har bedrevet med i det siste, og her var det masse spennende lesing og bilder!

klem fra Gamlå