mandag 2. februar 2009

En liten betraktning om utmerkelser.

Dette flotte bildet har jeg fått fra Randi . Det er ikke en award. Bloggvenner er fantastisk å ha , det er jo derfor vi holder på med dette . Hver og en fortjener en utmerkelse i ny og ne . Alle har noe som noen liker å lese om , flotte bilder som vi liker å se på , flotte håndarbeider eller oppskrifter som de deler med andre . All ære til det som vi deler med hverandre . Men......her om dagen var jeg atter en runde i bloggland , hva fant jeg da ? Jo , utmerkelser og nesten bare det . Noen har til og med laget egene sider for utmerkelser . Så begynte jeg å filosofere over verdien av disse utmerkelsene . Si at en får en utmerkelse som skal sendes videre til 8 personer og så skal de sende dem videre igjen til 8........osv. Har den da blitt sendt videre 5 ganger , da er det 32768 av oss som på en måte har vunnet den samme førstepremien . Fikk litt lyst til å kalle det for kjedebrev i stedet for utmerkelse . Hva med å lage noe spessielt til en vi setter pris på , uten at det skal sendes videre ? OK... kanskje dette var en utakknemmelig tanke eller..... Klem til alle mine fantastiske bloggvenner , dere gir meg mye glede og inspirasjon , fra Sonja.

9 kommentarer:

Anni sa...

Så rigtig Sonja, det samme har jeg tænkt, får en del af disse udmærkelser, men sender ikke gerne videre da jeg ikke vil vælge nogle enkelte ud blandt så mange gode blogge, men vil heller ikke være utaknemmelig over for dem der syntes om min blog, gode tanker du har tænkt. Knus Anni

Annemariesquilt sa...

En liten hengemyr her i dag ser jeg....
Jeg synes vel egentlig at det er koselig å få en utmerkelse fra andre, det betyr jo at bloggere har blitt venner og besøker hverandre ofte. Men jeg synes det er veldig vanskelig å gi awarden videre for du vil alltid skuffe noen du ikke valgte!
Jeg har derfor valgt , i mange tilfeller å gi den videre til alle som er innom bloggen min.
Jeg har også sett at det i den siste tiden har blitt flere og flere awarden til utdeling. Dette har også vært et tema på utenlandske blogger. Der ga mange uttrykk for at de takket pent de som hadde gitt dem awarden men de sendte den ikke videre til nye bloggere..

Jeg håper ikke jag har såret noen med dette innlegget, for det er overhodet ikke meningen.
Jeg har så mye glede av mine bloggvenner og dere gir meg glede hver eneste dag...

Lille meg sa...

Dette er det nok delte meninger om.
Jeg synes det er kjempekjekt å få utmerkelser som jeg kan dele med andre. Men jeg har også fått slike som jeg ikke har sendt videre.
Dessverre er jeg så erkedum at jeg kan ikke å lage slike utmerkelser selv. Derfor setter jeg stor pris på å få dem tildelt.
Ha en flott kveld!

Anonym sa...

Hei Sonja! Jeg synes det er koselig å få en utmerkelse, men forferdelig vanskelig å gi dem videre. Det hadde vært like så koselig å få en annen slags hilsen, også - altså ikke utmerkelse, det er hilsenen i seg selv jeg blir glad for:) Det er for å vise at vi setter pris på hverandre her inne -sånn sett synes jeg bloggeland er helt unikt, vi bryr oss om hvernadre og forteller hverandre det. Unorskt og veldig flott. Og jeg har laget egen side til mine awarder - fordi det ikke er nok plass til utmerkelsene på siden min:) Håper du liker den du viser her, da - og som jeg sa da jeg ga den ut; det er IKKE en award! Fin kveld til deg! Klem fra Randi**

Lindas Hus.. sa...

Hm,hm,jeg synes det er morro å bli satt pris på.Men det er ikke like lett å sende videre alltid. Utfordringer er ikke helt min greie.Du liker jo å veve...
Så hva med å pynte opp med en vevd fargeklatt på veggen i ganga?
På jobb er det et veggbilde som er veve av filler i alle regnbuens farge reller rettere 5-6 smale remser.Oppheng sort gardinstang.
Ha en fin uke!Linda :))

Tofo sa...

Ja jeg er litt enig med deg!
Har tenkt på at kanskje man bare skulle få lov til å gi sine "egen-produserte" utmerkelser...men alle får kanskje ikke det til! Kjekt å få, som alle sier, men kanskje man bare skulle få lov til å gi den videre til EN person! Så hadde de hengt litt "høyere" disse utmerkelsene...nå bare "pøser" vi på og får en hel drøss av samme fra forskjellige.. Har ingen god løsning merker jeg...
;)

Tonje sa...

Det er et vanskelig tema du tar opp, men jeg må si meg enig med deg. Det kan bli litt mye av det gode. Utmerkelsen har liksom ikke helt samme verdi når absolutt alle bloggene man er innom har den samme utmerkelsen... Det betyr jo bare at alle bloggene er like bra siden alle fortjener de samme utmerkelsene, ikke sant?? Men jeg må si meg enig med de andre som har kommentert her også... det er koselig å vite at noen setter pris på bloggen min, men det er veldig vanskelig å gi utmerkelsene videre.

Stubbetufsa sa...

Skal jeg?
Jeg syns det er koselig å bli sett, og at noen syns det er verdt en utmerkelse, eller en koselig kommentar. Men hvis jeg ikke sender den videre, i hvert fall til EN, så tror jeg ikke at andre blir glad for min award. De som sier at alle kan ta med seg awarden, for giveren klarer ikke å plukke ut noen, - - da tenker jeg at jeg vil nå ikke være så selvgod at jeg tar meg sjøl en utmerkelse, så det gjør jeg ikke.
Unnskyld hvis jeg sårer noen, jeg vet det er vanskelig å velge, men...

Farmors sa...

Her er jeg virkelig enig med deg! Det blir litt som et kjedebrev, og for meg tar det så altfor mye tid å sende videre, legge inn linker, og gi beskjeder osv. Nei, det er mye hyggeligere å legge igjen noen rosende ord på min vei rundt omkring. Kan tro jeg får lyst på å sette opp veven min når jeg ser kjellerstua di! Den får nok vente på loftet til pensjonisttilværelsen kanskje....