torsdag 26. mars 2009

Dypdykk i kjellerboden.

Alle disse lekene er fra begynnelsen av 1950 tallet. Da jeg så datra mi hadde begynt å sy dukkeklær,kom jeg til å tenke på mine egene gamle leker.
Det ble dypdykk i kjellerboden. Etter å ha flyttet på 8 gamle spisestuestoler og åpnet minst like mange esker,så smilte lykken til meg.Her var dukke Turid med hele sin garderobe.Riktignok var hun i en heller dårlig forfatning.Bein,hode og kropp hang ikke sammen lengre. Men etter mye hodebry,fikk hun et nytt liv.
Min lille Per var også i samme eska.Han var en ordentlig gutt og kunne stå og tisse. (Tenk hva man plutselig husker)

Her kommer en liten manekeng oppvisning.Min mor var flink til å strikke og sy.


Herlig gammeldags garderobe. Det rare er at hun fikk samme klær som min mor sydde til meg. Kåpa og båtlua husker jeg at jeg hadde og den gule kjolen. Morsomt :)Nå skal barnebarna få denne garderoben til dukkene sine.
Men se på dette da. Barneleker: en feit sigar !!
Dukkemøblene som min morfar laget til meg.
Smådukkene lekte jeg utrolig mye med.

12 kommentarer:

Tofo sa...

Jeg hadde akkurat maken! Flott navn må jeg si. Kan ikke huske om min hadde navn, men jeg hadde en annen som het Siren. Nesten lik, men med brunt "hår" og brune øyne.

Min søster hadde make gul bamse.
Å som vi lekte med smådukkene! Laget hus av appelsin kasser med to etasjer!
Gøy å mimre litt;)
Klem fra Turid;)

Ruth sa...

De var nå herlige da. Det er morsomt å se at noen har tatt vare på sine. Mine er alle forsvunnet et sted på veien og det er litt synd syns jeg.

Ha en flott helg, Sonja.

Trollkåno sa...

So fin dokke og bamse!
Og so godt du har teke vare på alt, det imponerer meg....har òg ei gammal dokke, men utstyret er visst vorte borte "på vegen"...
Ha ei god helg!

Lille meg sa...

Her har du virkelig vært på skattejakt! Så flink moren din har vært som har laget dette! Mesterverk er det! Bra du har tatt vare på det!
Jeg husker da jeg var barn, ønsket jeg meg dukke med garderobe, men det ble bare med ønsket. Joda, jeg hadde dokker, men ikke så mye klær til de. Min farmor sydde kjole til den ene, husker jeg. Den var forsegjort og fin, og jeg var veldig stolt av den.
Tenk at moren din laget maken klær både til deg og dukken! Spennende!
Takk for at du viste dette!
Ha en strålende fredag!

eie sa...

Takk for hyggelig kommentar inne
hos meg.Akkurat slike dukker hadde jeg også.De er på loftet.
Jeg får se å få dem ned til sommeren.Tenk at du er så flink til og veve.Det kan ikke jeg.
Håper det er greit om jeg linker deg til meg.Jeg er en mester til å rote bort alle små lapper.Derfor synes jeg det er like godt å linke med det samme,om du er enig i det.
Jeg har vanskelig med å komme inn på bloggene.Kommer ikke inn til meg selv heller.Nå gikk det greit.
Ønsker deg en fin, fin, Fredag og en riktig god helg.

Annemariesquilt sa...

For en flott gjeng og jeg er veldig imponert over at du fremdeles har de og til og med finner de.

Anonym sa...

Å, sånn dukke hadde vi en gang - skal sannelig spørre meg for hvor den er blitt av:o) Så mange flotte dukkeklær - en flink mamma du hadde! Nostalgisk og vakkert innlegg fra deg! Fin helg! Klem fra Randi**

Stubbetufsa sa...

Det var artig å se den dukka, med alle de klærne din mor laget! Minner kommer fram, ja! Ha ei fin helg, Sonja!

Mormor sa...

Så moro det var å se igjen den gamle dukken. Jeg hadde faktisk maken en gang jeg også, men jeg aner ikke hvor den ble av. Så flotte klær moren din sydde, så artig at hun laget like klær til deg og dukken. Ha en fin helg !

Tonje sa...

Heisann... jeg har visst vært litt slapp på blogglesing denne uka... Artig å se den gamle dukken din igjen. Husker igjen mange av klærne, så jeg må nok ha lekt med dem en gang i tiden...

Villmarkstausa sa...

Så fin dukken var og klærne. Jeg har en maken men min har et ødelagt/knust bein desverre. Håper å få tak i et nytt en gang så jeg får reparert den....

mormonsen.wordpress.com sa...

Å, så koselig å se at du har dukka med garderobe i behold! Og så mye omsorg som må ligge bak alle de forseggjorte dukkeklærne - lik dine egne klær. Jeg har også gode minner om kjøpte dukkehoder i celluloid, som min mor sydde kropper og klær til. Dessverre har vi hatt brann i familien, så det meste av sånt har forsvunnet. Så du er både flink og heldig som har slike skatter i behold!