tirsdag 20. april 2010

Dette er ikke rokken som spinner i stuen.

Jeg har en gammel rokk fra 1896. Egentlig vet jeg ikke hvorfor jeg kjøpte den. Jeg har jo ingen steder å plassere den. Først sto den i gangen utenfor vevstua og samlet støv. Hvem kunne vel se på den der? Ikke jeg engang. Når jeg går dit, er det for å veve ikke for å beundre en gammel rokk.
Jeg bestemte meg for å selge, for spinne kan jeg ikke. Tok den med på hytta for å prøve å selge den på infosenteret der. Gjett hva som hendte....? Den var jo så fin på loftet på hytta. Så nå står den der og samler støv ;)


Har bedrevet litt mer strikking. Først strikket jeg 6 lapper.

Så ble det strikket tå på dem og tvinnet en snor.

Snora ble tredd i kryss i hullene som var strikket på begynnelsen og slutten av lappene.VIPS..... så var det blitt tre par sokker.
En av hver farge på barneføtter.

To av samme farge på voksenføtter.

18 kommentarer:

Trollkåno sa...

Er no fin til pynt, den gamle rokken, då....sjølv om den samlar litt støv.....
Lure sokkar.....og fine.

Stubbetufsa sa...

For noen artige sokker! Og rokken var det nå godt du fant en plass til!
Ha det fint!

Ruth sa...

Min mor hadde en gammel rokk og jeg skulle ønske jeg kunne finne en plass til den. Nå står den på loftet hos søsteren min. Synd egentlig.

Men du, sånne sokker strikket mamma alltid til meg da jeg var tenåring. Jeg satt og tenkte på dem her om dagen og så finner jeg dem plutselig på din blogg. Snodige greier. Men herlige er de, alle sammen.

Ha en fin dag i morgen.

Anonym sa...

Kjempefine sokker - dette tror jeg at jeg må prøve, ser jo ganske greit ut! Og den gamle rokken, så utrolig fin - den hadde jeg aldri i verden solgt, heller. Bra du fant et sted å la den stå på! Ha en fin onsdag, Sonja! Klemmer**

Turid sa...

Såååå godt at du fant en plass til rokken !!!
Har å hatt en "støv samler" på mørkeloftet , inntil æ en dag kom på at æ hadde faktisk en rokk!! No vil æ lære å spinne - å det har æ gjordt!
Fått med flere venninner - å koser oss masse med div. handarbeids aktiviteter , bla. spinning.
Å du - de sokkan du viser bilder av er æ også en heldig eier av - tusen takk , ble kjempe glad for å vinne ....fikk pakken for noen dager siden ....har planlagt et innlegg , men ikke fått tatt tak i det - kommer snart.

Som dagene går sa...

Rokken din var for fin til å selges, men det er ikke så enkelt å finne plass til den. På hytta må være den ideelle plassen.
Har strikket lignende sokker, men da strikka jeg tåa i samme operasjon. Egentlig enklere å strikke slik du gjør.

Bodil sa...

Artig måte å strikka sokkar på, og så fine dei vart! Flott rokk du har og. Ha ei fin veke :)

charlotte sa...

Det var en veldig spennende måte å strikke sokker på, og så dekorative de er! Rokken kommer sikkert til nytte en dag, spinning holder på å bli populært igjen.

Tonje sa...

Rokk and roll... Ja, den kom ikke akkurat til sin rett da den sto nedfor kjellertrappa... mye bedre på hytta. Har dere fått hentet bobilen nå? Ha en fin kveld!

Strikkebesta sa...

Hos meg er det stadig rokkekonsert i stua! Fløytene på rokken pip og ular medan eg spinn:)Eg har også ein fiin gammal rokk som står og samlar støv fordi eg ikkje får til å spinne på han, men eg skal nok få det til ein gong... I mellomtida lærer eg spinnekunsten på ein moderne samanleggbar rokk som eg til og med har ryggsekk til.

Malys krok sa...

Rokken var fin den, så det var bra du fant den riktige plassen til den! Jeg har min farmors gamle rokk, som og står med støv på,he he... men stå der skal den!
De sokkene var da veldig fine og spesielle! Veldig flott! Artig med en av hver! -Margit-

Anne-Berit sa...

Bra du ikke solgte rokken,var fin den.
De sokkene var kjempelekre:)

Tofo sa...

Rokken gjorde seg på hytten den!
For noen smarte sokker:) Veldig fine!

Marie sa...

Koseleg med rokk til pynt og dei passar ekstra fint på ei hytte :)

Søte sokkar du har strikka :)

pepperkverna sa...

Så fantastiske sokker! Hegeg

Anonym sa...

Jeg kan spinne! Neste gang vi er på hytta kan jeg vise deg hvordan!:) Nydelig sokker, frøken!
Therese

Marit Johanne sa...

Så smarte sokker det var! Tror faktisk jeg har et gammelt mønster på sånne i en bok hvor jeg limte inn oppskrifter da jeg var barn/ungdom.
Så fint at du fant et sted for rokken, den er jo veldig fin, selv om den samler støv :) Ha en fin helg!

sologbolig sa...

Kjempefine sokker. Eg har også ein rokk ståande (det er ein som eg har arva). For øyeblikket står den på roteloftet, men har faktisk tenkt å ta den opp på hytta, men der er det jo egentlig ikkje plass ! Ha ei god helg.