mandag 31. august 2009

KLAR FOR NY VEVSESONG

Har vevd litt i sommer. Kom jo plutselig på at min søster ønsket seg nye løpere til bordene på hytta. Full fart, ut og kjøpte noen flees pledd, klippte i tynne strimler. Resultatet ble ikke så verst tatt i betraktning alderen og tilstanden på veven. Den gamle hundreåringen har nok sett sine beste dager. Jeg må innrømme at jeg slipper ut noen saftige gloser underveis når jeg skal prøve å få det jeg vever til å se brukbart ut.

Etter ferien har jeg vevd opp resten av renninga. Det skal bli ei stund før jeg renner opp noe nytt til den gamle #¤%&/?`Bare så det er sagt.

Måtte ha litt å henge fingrene i på ferie. Det så så gøy ut å strikke med perler, så det ble til at jeg strikket pulsvarmere og brilleetui. Artig å holde på med.


Nå venter jeg bare på at den nye matterenninga skal bli ferdig. Fillene er klippet. Har alltid ønsket meg haugevis med ferdigklippte filler. Det er så tidkrevende å klippe underveis når man vever. Joda jeg har vært riktig flink :) nå er det bare å stå på. Kanskje greier jeg å lage nok til å være med på marked om 5-6 uker.


18 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Du er flink med veving! Har mange ganger beundret dine flotte handarbeider. Tenk at veven din er saa gammel! Utrolig! Men den blir nok ikke bedre av noen saftige gloser....
Ha ei god uke!

Gudveig HN sa...

Du har gjort nydelig arbeid! Gamleveven kan nok være god å ha, ser jeg, selv om du sliter litt *LOL* med den ;-)
Når og hvor er markedet i år, da? Bortelid? Lykke til med salget!

Stubbetufsa sa...

Du har virkelig hatt en jobbeferie, ser jeg! Det ble noen flotte hytteløpere! De andre løperne ble også fine, trass i din heftige framferd! (Hihi!)

sipusa sa...

Oi, ja nå har du jobba skikkelig! Jeg har aldri tredd en vev selv, men det aner meg at det er så masse jobb at jeg ikke tør starte på det, min mor derimot brukte å veve når jeg var lita, hun hadde en svær vev stående i et kjellerrom. Men den solgte hun når vi flytta fra nord til sør i landet. Den ble for stor å frakte.

Men du er ikke den eneste som slipper ut noen saftige gloser når du er frustrert nei, når jeg trente på å spinne med rokken min da kom det en del på begynnelsen ja;-)

Meta Skoglund sa...

Ja, du får ju intensive veckor med mattvävandet. Men så härligt med alla dina färdiga trasor. Jag gillar också verkligen att ha allt framför mig när färgkombinationerna ska förlösas.
Det är ett vackert golv som dina fina vävnader ligger på. Passar så fint. Vacker bård i det blå vita; absolut!!!
Jag håller så sakteliga på att sätta upp inför nya blåa skapelser.
God lycka till med ditt.
Hälsningar Meta

pip sa...

Hej Sonja Så fine løbere du har lavet til din søster dem bliver hun da glad for, smarte pulvarmere med perlerne og flot brilleetui er det også blevet til, dejligt at være tilbage i blogverden og nu skal der følges med igen, så jeg er på en lille blogrunde.

Oddbjørg sa...

Jeg misunner deg alle de ferdigklipte fillene. Trodde jeg skulle klippe filler i sommer, men nok en gang ble det bare med tanken. Men i veven skal jeg i høst, og de metrene av renning som har stått der i flere år skal brukes opp. Jeg har flere renningsfletter liggende på vent, men ikke til matter :-)
Ta vare på gammelveven!

charlotte sa...

For en god ide å klippe opp fleece, det må jo bli veldig mykt. Liker løperne veldig godt, de er veldig flotte, er det en tavlebragd bord du har i den ene? Og så masse ferdige filler du har. Filleklipping er fryktelig tidkrevende, har utstatt det lenge nå.

Mormor sa...

Jammen har du vært flittig i sommer også. Nydelige løpere. Om ikke glosene hjalp, så skyldes det nok din fingerferdighet at de ble så fine :-)

Turid sa...

Her var det mange flotte løpere!
Ser så kjekt ut med vev!

Klem ;-)

Ruth sa...

Du har jo lagd masse lekkert. Det skal bli spennende å se hva som blir lagd utover høsten med alt du har greid å klippet opp.
Og ikke glem å ta bilder av markedet.

Ha en flott uke.

Anonym sa...

Det tror jeg du greier! Så effektiv du har vært! Og dine løpere er kjempefine, ikke rart søsteren din ønsker seg det (jeg har jo en jeg også, heldige meg!) Gleder meg til å se hva du lager til amarkedet, for det rekker du sikkert! Fin onsdag og klem fra meg**

Sologbolig sa...

Så flott arbeid. Tenker søstra di blir glad for de flotte løperne. Ha ein fin kveld.

annemariesquilt sa...

Ohoi her var det masse flott på gang. Spennende å se hvordan filleryene dine blir etterhvert ;-))

Birgitta sa...

Hej! Snygga löpare du vävt. Ska bli roligt att se dina fina mattor också.
Jag önskar dej en riktigt rolig vävhöst.
Kramar Birgitta

Stubbetufsa sa...

Hei, igjen, Sonja!
Jeg har noe til deg på min blogg!

Bodil sa...

Så flink du er til å veva! Du har jammen hatt litt av ein jobb med å laga opp mattefiller. Kjekt å ha dei klare til vevinga startar. Lukke til :)

Malys krok sa...

Hei og tusen takk for hyggelig hilsen. Ja av og til kan de være greit med dialekt. Det er ikke noe jeg skriver til vanlig, men denne gangen var det godt å "ty" til... Ser at du er klar for en ny vevsesong. Du er så flink med dette, det viser dr ferdige produktene dine. Ha det bra!
Hilsen Margit.