fredag 1. august 2008

Gamle ting

Her er noen av mine gamle ting. Jeg har en hel del gammelt og antikk. Kan ikke si at jeg samler på antikviteter akkurat, men jeg har samlet en god del ting som har vært i familien til meg eller min mann.
Det broderte lommetørkleet fikk jeg av min oldemor da jeg var 9 år. Hun hadde leddgikt og lå hjemme i stua i 19 år. Jeg husker godt at jeg fikk dette lommetørkleet. Det var det finest jeg noen gang hadde sett.

Denne dallen laget min morfar til meg. Tror det var gebursdagsgave.


Jeg hadde dukkeklær i den og lekte med den i mange år. Utrolig at glansbildene har holdt seg så godt.

Søndagsskole kortet mitt. Stor stas å få gullstjerner på.


Versågod.Bordet er dekket. Buljongterningboksen har både jeg og mine barn lekt med. Mine barn hadde puslespill i den. Så forresten i et antikvitetsblad at den var verdt noen hundrelapper. Marmeladespannet brukte min svigerinne til å plukke bær i da hun var barn.

9 kommentarer:

Gudveig HN sa...

Så koselig med disse gamle tingene dine! Minner meg om min barndom. Buljongterningboksen hadde vi hjemme hos mine foreldre også...vet ikke om den "lever" enda. Vi brukte den til julens småkaker.
Mine søndagsskolekort har nok havna i ovnen, i en ryddesjau en gang...

Anonym sa...

Å, så koselig! Du må ha et spesielt forhold til disse tingene? Særlig lommetørkleet, kanskje? Hadde passet på dette som gull om jeg hadde vært deg, elsker sånt, jeg:) Og de boksene, utrolig lekre! Fin helg til deg! Klemmer**

Annemariesquilt sa...

Heia..
Vi får sikkert en anledning siden til å hilse på deg . Flott å høre at de er fornøyd med leiligheten og at alt er bra . Det er jo litt av et løft de nå gjør å flytte den lange veien, men jeg skjønner de vil hjem til Norge. Hils så mye til Tonje!

Hespe sa...

Hei, og tusen takk for koselig besøk på bloggen min!

Ja, ikke sant det er gøy å samle på gamle ting, eller for den sak skyld, ikke nødvendigvis gamle heller.... Men, av og til kan det vel gå litt "over stokk og stein" for alle og enhver... ;o)
Tingene du har samlet på, er verdt å ta vare på, og virkleig gøy å ha...

Ønsker deg en fortsatt fin dag!

sipusa sa...

Åja, det er enkelte ting som både er fine og inneholder minner, og dem er det koselig å ha:-)

Anni sa...

Så hyggelige gamle minder må der passes på, alt for mange smider ud sådanne sager og det er jo ting der fortæller om en anden tid, dejligt at se de fine ting du har gemt.

Lindas Hus.. sa...

Hei Sonja!Koselig å treffe Tonje og de herlige barnebarna dine.Så masse flotte ting du har der. Med gode minner til,det er verdifult å ta vare på.Hilsen Linda :))

Marit sa...

Sånn buljongboks har jeg også!Jeg har arvet den etter svigermor. Jeg bruker min til å legge krumkaker i til jul, fasongen passer så fint! Det er morsomt med slike gamle ting. Takk for titten!
Marit

LAPPEQURI sa...

Å for noen flotte skatter du har:-)
Ha en fortsatt fin sommer