tirsdag 27. januar 2009

UTFORDRINGER

Har fått to utfordringer : Denne har jeg fått for lenge siden . Fra Tonje og Marit . Den er sånn : Fortell 7 ting om deg selv og send den videre til 7 personer. NR 1. Jeg har danset ballett som ung . Vi var visst nokså flinke , fikk i alle fall være med på russerevyen det ene året . Tror det var i 1965 . Det er meg med de korte strømpene i bakre rekke .
NR2 . Dette er 17.mai 1967 . Hadde fått bunad til min konfirmasjon samme året . Bunaden bruker jeg enda og mannen har jeg også enda . Nå har vi vært gift i 37 år.

NR3. Jeg har overnattet tre netter i den midterste stråhytta . Dette er midt i bushen i Zambia . Hadde besøk av bavianer og flodhester mens vi var der .


NR4 . Her er mine beste hjelpere . Jeg fikk en hudsykdom som heter alopecia universalis , for fire år siden . Dvs. at jeg mistet allt kropshår i løpet av ei uke . Sykdommen er ikke sjelden men det er ganske sjelden at man får universalis . Som oftest mister man håret bare flekkvis . Det er kroppen som danner antistoffer mot hårsekkene . Ellers vet man ikke mye om denne tilstanden og det finnes ingen behandling . Men det finnes mange flotte parykker og mye god makeup . Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått tilbake øyevipper og bryn (allt kan komme tilbake) . Jeg har også fått noen tuster på toppen men det ser ikke særlig vakkert ut . Au , da det hørtes da fælt ut , men det er det ikke . Det gjør ikke vondt i det hele tatt .

Bare se her , her står de klare til hverdag og fest . Trenger aldri å tenke på at jeg må hjem og vaske håret . Den første er norsk , den andre er skotsk og den tredje er syrisk så jeg snakker litt forskjellig språk med dem innimellom .
NR5 . Jeg er slave........... ikke mer å si om det . NR6 . Er allergisk mot katter , nøtter og mandler . Det er MYE VERRE enn alt annet , tenk på alle de gode kakene , marsipan , sjokolade og allt det som er godt . Allt har de puttet nøtter og mandler inni .!!!?=&¤ NR7 . Ja hva skal vi finne på .......JO...jeg har jo flyttet litt rundt . Har bodd fire steder i nord-norge og tre steder i sør-norge . Tror jeg er ganske godt kjent i dette lange vakre landet .
UTFORDRING NR 2 . Denne har jeg fått fra TOFO og BERIT T . Den går sånn : vis bilde nr 6 som ligger i mappe nr 6 og fortell litt om det . Da havnet jeg på 17 mai igjen . Her en den norske ambasadøren i Syria i 2003 . Alle norske i Syria , Libanon og Israel var invitert hjem til ham på 17 mai . Det var 35 grader i skyggen og en flott feiring rundt svømmebasenget . Blomsten på høyre side var en gave fra 5 av oss . Den norske kaka var utrolig flott , det var resten av serveringa også .

OK , Så skulle utfordringen sendes videre . Det blir til Trude , Lille meg , Therese , Farmor , Besta , Hverdagsprat , Marie . Ta en av dem hvis dere har lyst . Lykke til .

12 kommentarer:

Besta sa...

Takk takk... Må bare ha litt tid til den. Du er no veldig tøff som står fram og viser dine fine parykker. Måtte være tøft for deg da håret forsvant. Ha ei god natt. Klem

Anonym sa...

Hei Sonja!
Koselig å lese din blogg også! :) Enig med hun ovenfor her om at du er tøff!

Har herved gitt deg ei bloggutfordring "hjemme" hos meg :)

Klem, Line

Anonym sa...

Vet du Sonja; jeg har tatt begge disse utfordringene tidligere - men takk for at du spurte:) Stiller meg i rekken og synes du er kjempetøff som står frem med sykdommen din. Kan man altså ikke se uten at man vet det! Fin kveld til deg! Klemmer**

Lille meg sa...

Takk for hyggelig hilsen til meg!
Jeg må bare si at denne utfordringen tror jeg at det var jeg som "dro inn i landet".
Jeg fikk den fra min hollandske bloggvenn. Ettersom jeg har svart på den før, står jeg over denne gang.
Ha en fin dag!

Lille meg sa...

Den om 7 ting om meg selv har jeg ikke fått, men siden jeg ikke er så glad for slike, står jeg over denne også. Håper du ikke blir altfor lei deg for det...

Tonje sa...

Hehe... artig å se bilde av deg og pappa da dere var unge! Så søte dere var....

Tofo sa...

Her fikk vite masse nytt om deg! Du har jammen opplevd mye, på både godt og vondt. Bodd i stråhytte og danset ballett!
Må ha vært tøft å miste alt håret! Du er tøff som er så åpen rundt det! Kjenner en annen dame med samme sykdom...tror jeg. Hun mistet alt håret plutselig i allefall. Nydelige parykker!

Ser du og din manne også møttes unge...vi var 17 og 19 år. Den gang følte vi oss veldig voksne;)Hihi.

Gamlå sa...

Heisann Sonja

Du er et herlig levende menneske og det følte jeg og det leser jeg også her i utfordringen din:)

Er vokst opp med en mor med parykk på tørk så det er ikke fremmet for meg, men desverre for andre. Det er så herlig at du her la dem se det!!

Røyk den lasten har jeg også, men fra nyttår av så går jeg ut å røyker. Uff, det er kaldt og surt, og når vinen er fremme så lurer jeg meg ned i kjelleren og koser meg en 15 minutter leeeeeeeeeer.

Du reiser og opplever masse og jeg er mektig imponert, Nå tuter mannen da han har kjøpt seg en gamel modped 1964 model, jeg må spinge ut og se.

Så får jeg tatt meg en røyk.
leeeeeeeeer

ha en fin kveld

klem fra din blogg venn Gamlå

Tofo sa...

Jeg har en award til deg;)

Anonym sa...

Tusen takk for utfordringen:) Så artig det bilde av baletten! He he Kanskje du kan lære meg litt?:)

Stubbetufsa sa...

Hei, Sonja!
Du er uhyre kreativ! Det var artig å kikke gjennom bloggen din! Har du et snev av nordlending i deg, så et par nordlandsbunader?! Jeg må visst ha deg på blogglista mi!

Marit sa...

Så morsomt det var med bilder til svar på utfordringen. Takk for hilsen på vottene mine, ja du må nok til å strikke votter du også nå :) Hvis du finner de ekstra timene i døgnet, da!