fredag 4. februar 2011

Gammel pute.

Kjellerboden vår er vel sånn ca 14 m2, men den rommer de merkeligste ting. Mest vevrelaterte ting, og så er det ting som jeg har prøvd å kaste mange ganger. Ned i søpla....opp igjen. Er det noen som kjenner seg igjen? Denne puta er en sånn ting. Jeg fikk den i 1968 og brukte den i mange år. Nå ligger den og hviler i boden. Det rare er at sånne puter har blitt moderne igjen. Min niese lager og selger sånne puter på Eplabutikken sin, navnet på butikken er Drømmehjørnet. Hun lager dem i mange fine farger.
For noen dager siden var jeg på bruktbutikken, der jeg pleier å kjøpe filler til veving. Der fant jeg et hespetre som jeg bare måtte ha med hjem. Det ser helt nytt ut og kostet bare 50,- kr. Vet ikke om jeg får bruk for det, men det kan jo være en av tingene i kjekt å ha samlinga mi.
Nå er det rødt i veven. Det skal bli nye matter til soverommet vårt.

13 kommentarer:

bodil sa...

Hei.Så nydelig du har i veven.Kjempe fin pute.Koselig at det gammle kommer tilbake.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

Ruth sa...

Jeg husker de putene fra da jeg var liten. Så gøy. Og hespetreet ditt er maken til mitt. Jeg var også heldig og fant et til 100 kr. For de der er dyre altså.

Ha en fin helg.

Bodil sa...

Ein slik pute har eg og inni eit skap! Har vurdert å ta den fram igjen.
Flotte matter du vev :)

Turid sa...

Hei på deg - vet du æ har nærmest maken puta, stort sett samme farger , mønsteret er det samme. Puta er laga av min farmor - så den kommer under kategori "affeksjonsverdi"....klart æ må ta vare på den!
Æ skulle gjerne vært på den brukt butikken du var på, men litt før deg....da kunne æ ha kjøpt hespe treet - spinner litt å da er det jammen mæ greit å ha et slikt- men æ tror faktisk de er å få kjøpt ennå , så æ får myse litt rundt omkring å se om æ finn tak i ett.
Nå siger fredagen og helga innover oss - du får kose deg med det røde i veven igjennom helga......

Malys krok sa...

De putene husker jeg, ja. De er fine syns jeg! Ellers så er du veldig flink ved veven! Flott matte!
Likte også lua her under! God helg til deg! -Margit-

Stubbetufsa sa...

Jeg husker godt 60-årene med alt det orange og brune på alt!
Jeg hadde orange og brune gardiner, og ei orange kåpe, knallfarge...
Nå tåler jeg ikke orange, får frysninger, fikk for mye den gangen!
Sånn pute har min tante også laget, de var populære da, ja!

Turid sa...

Ja det er mye som er kjekt å ha. Og et hespetre er så absolutt en av de tingene man kan får bruke av og til...eller...

Artig pute. Jo kjenner meg igjen. Har mer enn en gang tatt opp igjen noe som jeg hadde tenkt å kaste;) Det gjelder å ta vare på ting lenge nok, så kommer det på moten igjen;)

Helgeklem fra meg;)

Tonje sa...

Så du har endelig fått deg hespetre... gratulerer! De nye mattene dine tror jeg blir flotte!

Anne-Berit sa...

En sånn pute har jeg også,i litt andre farger,rustrød hovedfarge.Har ikke råd til å kvitte meg med min heller,den ligger og pynter opp på ei seng på gjesterommet.
God helg:)

sologbolig sa...

Åååå, sonne puter husker eg, og denne stilen kommer jo igjen for fullt nå. Hespetre er kjekt å ha og de er spinndyre.
Ja, eg har også albummer i alle slags farger inne i et skap. Så har eg noen små fine skrytealbummer framme + at de siste årene har eg laga albummer på nettet og de har svart innbindning....og det deilige med de er at de tar så liten plass, som ei tynn bok. Ha ein fin dag. Flott fillerye forresten.

Marie sa...

Puta er fin den :)
Har eindel ting som ligg eg også, ikkje in nok til å stå framme, men for fin til å kaste, hehe. Som oftast er det minne som er knytta til som er mest verdifullt :)

Flittige hender sa...

Så mye flott du lager:0)

Stubbetufsa sa...

Kjempefin garnvinne!
Klem!