tirsdag 1. februar 2011

Strikk og vev.

Forrige helg på hytta var jeg så forkjølet at skiturer og fotturer var uaktuelt. Sofakroken, fyr på peisen og en god kopp te,var det eneste som dugde. Men det er jo kjedelig å bare ligge der i 4 dager. Jeg hadde med noe garn som ikke var tiltenkt noe spessielt, så da ble det denne lua. Mønsteret fant jeg i et gammelt Hjemmet fra februar 2007.
Disse strømpene fikk jeg også begynt på. Strikket en og en halv. Syntes jeg måtte prøve dem på før jeg gjorde dem ferdig. De er til barnebarnet. Lille Mina på 3 mnd. har noe galt med hoftene sine. Hun har gips på begge beina og helt opp til midjen. Det er ikke så mange bukser i hennes størrelse som passer over gipsen. Derfor har farmor strikket strømper til henne. Den som er smal nede er til den foten som har gips til kneet og den andre er til den foten som har gips til ankelen.
Håper hun kommer ut av gipsen når hun er 6 mnd. som de har lovet på sykehuset. Roser er nydelig å pynte med. Disse har jeg hatt i stua i 13 dager. De har til og med vært med på hytta en tur. Som oftes må jeg kjøpe dem sjøl. Mine gutter gir meg andre presanger, som jeg setter virkelig pris på.

VEVBØKER
Den til venstre kom min mann hjem med her om dagen.
Den andre fikk jeg av svigersønnen. Han hadde vært på utsalg på biblioteket.
Heldig:)

6 kommentarer:

Turid sa...

Huffda, ikke noe godt å være forkjølet. Men kjekt at du kunne få noe ut av dagene likevel:)
Huen ble kjempefin!
Stakkers lille Mina som må ha gips så lenge:( Så flott at farmor kan strikke gode varmer strømper som passer! Det kommer til å bli godt for både liten og stor når gipsen kommer av!
Nydelige roser!
Så heldig du er som får sånne flotte bøker!
Ha en fortsatt fin dag Sonja! Håper du er frisk igjen nå;)

Klem fra Turid;)

Ruth sa...

Det virker som om forkjølelseoginfluensa herjeg vilt der oppe. Gufne greier. Jbor så langt uttafor folkeskikken at jeg tror ikke basiluskene finner veien hit. (bank i bordet)

Så lenge i gips.Huff a meg. Men det er da enda bra at det kan fikses - det som er galt. En må trøste seg med det. Og da er det jo også bra å ha strikkende bestemødre som kan få ting til å passe. :)

Ha en super uke videre.

Annemariesquilt sa...

Lekker lue og nyderlige roser ;-)
Du er heldig som har noen som tenker på deg innimellom!!

Mormor sa...

Synd du var forkjølet når du var på hyttetur, men strikkepinnene var det tydeligvis ikke noe i veien med. Den lua var rålekker. Fint med en farmor som er strikkekyndig når en trenger noe spesielt. Ha en fortsatt fin uke :-)

Petrine sa...

Hei, så koselig at du vil vere med på Gi-borten min:)

Nå har eg kika meg rundt på bloggen din, og likte meg veldig godt.

Du er flink til så mykje og så flotte ryene dine er. Veit nå kvar eg skal henvende meg når eg treng meg ei :)) Legg meg til som følgar eg :)

Artige desse stikka boksene også !

Klem frå Petrine som ønsker deg ein riktig god onsdag:)

Bodil sa...

Det var smart med lange sokkar over gipsen. Håper det går bra med Mina. Ho er no heldig som har så snill bestemor :)