fredag 5. september 2008

Gamle ting

Min far var kjøpmann, og de to første butikkene han hadde var sånne med disk med skuffer i til mel og sukker og sånt. Alle kundene sto på utsiden av disken og sa hva de skulle ha og så ble hver enkelt vare hentet av den som sto på innsiden. Min første jobb var selvfølgelig bak disken.
Den ene gammeldagse butikken hadde min far til slutten av 70 tallet. Det var litt annerledes på butikken på den tiden. Blant annet så ble alle lyspærene sjekket før de ble solgt. Har tatt vare på en sånn lyspære sjekker.Denne stiftemaskinen hadde min far på kontoret. Fiskesnelle i samme stil. De to tingene har nok ikke noe med hverandre å gjøre, men de har nå havnet her hos skrotnissen.


I fotoavdelingen ser det sånn ut etter at jeg pakket bort 10 kameraer. En kan jo ikke stille ut alt en har. Det første kameraet kommer fra min svigerfar, nr.2 er etter min far, jeg har en del bilder av meg selv som barn . De er tatt med dette kameraet. nr.3 er etter min datters svigerfar, det er et sånt som framkaller bildene etterhvert. nr.4 er det første kameraet til min mann.Denne flaskebåten hadde vi alltid stående i stua i mitt barndomshjem. Kan tro jeg har beundret den mange ganger og forundret meg over hvordan en kunne bygge en båt inni en flaske.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, her var det mange skatter! Må være veldig fint å ha. Og ja, ikke greit å skjønne hvordan man kan bygge båt inne i en flaske for ei lita jente:) ha en fin lørdagskveld! Klemmer**

Mormor sa...

Nå har jeg lest og sett til øye ble stor og vått. For en hamster som meg, er jo dette rene skattekisten. Tror jammen jeg har maken til fotoapparatet ditt.

Besta sa...

Lyst på en ny award? da kan du hente den hos meg.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Jo du, noe skal man ikke kaste... utrolig masse flott du har her, arti med slikke ting som en har knyttet minner til...

Ha ei super uke...

. sa...

Heisann så masse skatter du viser her. De må være kjekke å ha!!
Det ligger awards til deg i bloggen min.
Gamlå

Lovise sa...

Mye spennende her, ja. Foto var litt mer komplisert før...