tirsdag 27. januar 2009

UTFORDRINGER

Har fått to utfordringer : Denne har jeg fått for lenge siden . Fra Tonje og Marit . Den er sånn : Fortell 7 ting om deg selv og send den videre til 7 personer. NR 1. Jeg har danset ballett som ung . Vi var visst nokså flinke , fikk i alle fall være med på russerevyen det ene året . Tror det var i 1965 . Det er meg med de korte strømpene i bakre rekke .
NR2 . Dette er 17.mai 1967 . Hadde fått bunad til min konfirmasjon samme året . Bunaden bruker jeg enda og mannen har jeg også enda . Nå har vi vært gift i 37 år.

NR3. Jeg har overnattet tre netter i den midterste stråhytta . Dette er midt i bushen i Zambia . Hadde besøk av bavianer og flodhester mens vi var der .


NR4 . Her er mine beste hjelpere . Jeg fikk en hudsykdom som heter alopecia universalis , for fire år siden . Dvs. at jeg mistet allt kropshår i løpet av ei uke . Sykdommen er ikke sjelden men det er ganske sjelden at man får universalis . Som oftest mister man håret bare flekkvis . Det er kroppen som danner antistoffer mot hårsekkene . Ellers vet man ikke mye om denne tilstanden og det finnes ingen behandling . Men det finnes mange flotte parykker og mye god makeup . Nå har jeg vært så heldig at jeg har fått tilbake øyevipper og bryn (allt kan komme tilbake) . Jeg har også fått noen tuster på toppen men det ser ikke særlig vakkert ut . Au , da det hørtes da fælt ut , men det er det ikke . Det gjør ikke vondt i det hele tatt .

Bare se her , her står de klare til hverdag og fest . Trenger aldri å tenke på at jeg må hjem og vaske håret . Den første er norsk , den andre er skotsk og den tredje er syrisk så jeg snakker litt forskjellig språk med dem innimellom .
NR5 . Jeg er slave........... ikke mer å si om det . NR6 . Er allergisk mot katter , nøtter og mandler . Det er MYE VERRE enn alt annet , tenk på alle de gode kakene , marsipan , sjokolade og allt det som er godt . Allt har de puttet nøtter og mandler inni .!!!?=&¤ NR7 . Ja hva skal vi finne på .......JO...jeg har jo flyttet litt rundt . Har bodd fire steder i nord-norge og tre steder i sør-norge . Tror jeg er ganske godt kjent i dette lange vakre landet .
UTFORDRING NR 2 . Denne har jeg fått fra TOFO og BERIT T . Den går sånn : vis bilde nr 6 som ligger i mappe nr 6 og fortell litt om det . Da havnet jeg på 17 mai igjen . Her en den norske ambasadøren i Syria i 2003 . Alle norske i Syria , Libanon og Israel var invitert hjem til ham på 17 mai . Det var 35 grader i skyggen og en flott feiring rundt svømmebasenget . Blomsten på høyre side var en gave fra 5 av oss . Den norske kaka var utrolig flott , det var resten av serveringa også .

OK , Så skulle utfordringen sendes videre . Det blir til Trude , Lille meg , Therese , Farmor , Besta , Hverdagsprat , Marie . Ta en av dem hvis dere har lyst . Lykke til .

onsdag 21. januar 2009

MAALULA som betyr inngang.

Vi tar en liten tur til Syria igjen . Dette er Maalula , en liten by i Qalamoun fjellene 50km nord øst for Damascus . 1650m oh. ligger denne blå byen . Perfekt klima , tørt og svalt om sommeren , snø og kaldt om vinteren . Ca. 5000 innbyggere .
I denne byen og to nærliggende byer , Bakhaa og Joubadeen , snakker de et språk som heter arameisk . Det er det språket som ble brukt på Jesus tid . Det er ca. 18000 mennesker som snakker dette språket og alle bor her . Det finnes ikke noe skriftspråk på arameisk .


Her er fullt av grotter og huler . Disse har tidligere vært bedodd . De eldste inskripsjonene i en av hulene er datert 175 B.C.

St. Taklas kloster . I følge apostelen Paulus preken , var hun den første kristene kvinnelige martyr . Hun var forfulgt av sine egene foreldre og soldater fra den romerske guvernør `s hær, som skulle drepe henne . Under sin flukt kom hun til et fjell og det var ingen mulighet til å komme videre . Da ba hun til Gud og fjellet åpnet seg .

Min svigerinne som drikker hellig vann fra St. Taklas kilde .

Dette er meg som hilser på nonnene i St. Taklas kapell . Det ligger bak de store buene med trær som stikker ut , to bilder opp .

Her er vi på vei inn gjennom kløften i fjellet , den som åpnet seg for St.Takla .


Etterhvert ble det smalere . Det var en fantastisk opplevelse å gå gjennom her . Kan tenke at vi brukte ca. 10 min på turen .



Ute på andre siden kom vi til en meget spessiell kirke og kloster . Begge har blitt bygget mellom år 313 og 325 , til minne om to andre martyrer , St.Sergios og St. Bacchus . Her ser jeg på alle de fantastiske ikonene .

Det finnes to altere i kirka . Dette er St Serges alter og det andre som jeg ikke har bilde av ( det var ikke lov til å ta bilder inne i kirka , noe vi ikke visst før vi hadde tatt to bilder ) regnes for å være verdens eldste kristene alter . Alle gangene vi har vært her har presten bedt "fader vår"på Arameisk for oss . Merkelig opplevelse vi kunne kjenne det igjen nesten ord for ord .

Jeg har vært 11 ganger i Maalula , med venner og familie . Det er en utrolig opplevelse . Selvfølgelig måtte jeg ha med en suvernir derfra , det ble denne vinflaska . Vinen er en lokal variant og vi har fått den severt hver gang vi har vært i kirka der . Kan ikke anbefales , men flaska er jo flott .

tirsdag 20. januar 2009

Tusen takk til Mormor for denne flotte utmerkelsen . Jeg ble kjempeglad for den . Jeg savner bloggen din .
Denne gamle julekaltusen har nå blomstret siden i november . Egentlig er den litt for stor for vinduskarmen så den har vært på tur i sopla mange ganger . Men så husker jeg på at den blir så fin med blomster på så den får komme inn i varmen igjen .

tirsdag 13. januar 2009

Typisk meg.

Fikk så lyst til å strikke noe. Men så er det jo sånn at når jeg skal begynne på et nytt håndarbeide så skal det skje NÅ MED EN GANG. Av og til kan det by på problemer. Jeg skulle på jobb og rett fra jobb til hytta i 3 dager. Men det finnes da enkle løsninger. I allefall i utgangspunktet. At det straffer seg i ettertid viser seg gang på gang.
Ok , fant en oppskrift i sisete Norsk Ukeblad, avsted til Auropris etter garn (nermeste sted de selger garn). Helga var berget.
Men så kom det store spelet, oppskrift og garn passet ikke sammen.
Prøvelapp er feigt !!!!! Så etterhvert var det bare å rekke opp , sløyfe maaange masker og starte på nytt. Hu hei hvor jeg gleder meg til alle fellingene.

Håper det blir omtrent som på bildet etterhvert.

Koselig vær til å være inne i ble det også . Men jeg måtte jo prøve litt med det nye kameraet mitt .
Nydelig fullmåne en kort stund. Fyr på utepeisen og pølsegrilling . Vi sitter alltid ute et par timer før vi gå inn på hytta .

Den første dagen var alt frosset , men så kom regnet . Denne søte lille bekken har vi rett bortenfor hytta . Nå var det litt mere fart på den.


Et lite ekorn på besøk på naboens vedstabel.

torsdag 8. januar 2009

NYTTÅRSFEIRING

Det er ikke bare vi jentene som er flinke til å lage håndarbeider. Disse har Nils laget i hobbyboden sin.
Nyttårsaften i år ble feiret på fjellet . Vi, en vennegjeng på 10 stykker møttes på hytta til det ene paret kl.12.30. Først hadde Nils utdeling av diverse drikkebegere som han hadde laget selv. Stor overraskelse for oss alle.

Alle fikk tre deler hver i forskjellige størrelser.Slik skulle de bæres .Ute ble det servert pølser og diverse drikkevarer.
Her er baren.
De hadde satt opp lavo og musikken gikk for fullt. Etterhvert ble det litt kaldt (-14) så da var det bare å hoppe og danse.

Inne i lavoen var det pyntet med lys og glitter. Vi var faktisk ute til kl 17, det var sol og flott å være ute. Resten av feiringa foregikk innendørs til den lyse morgen. En fantastisk markering av årsskifte ble det.

mandag 5. januar 2009

JULEFEIRING

Mens man venter på nissen kan man sitte litt på julegavene.

Endelig banket det på døra . God jul . Det var nissen som kom.

Pakkene er åpnet og kan taes i bruk . Det ble litt underholdning i stua . Til og med den største eska kunne brukes til hus.

Se hva jeg fikk av den snille mannen min . Digitalt speilrefleks kamera . Så får vi bare håpe at jeg kan lære å bruke det ,til fine bilder på bloggen min.
1. juledag , kaldt og rimfrost , ut for å prøve det nye kameraet . Vel , vel har kanskje tatt bedre bilder enn dette . Men det blir vel et lynkurs av min sønn når vi kommer inn igjen .

Romjulsaktiviteter . Tonje lærer oss å lage julepynt.


Alle jentene er med . Maja stakkar fikk influensa og sov i to dager , men 3. juledag gikk det bedre.Susie er litt for liten til å lage med knappenåler , så hun malte et flott bilde . Ferdig resultat . Flott julepynt .


torsdag 1. januar 2009

GODT NYTT ÅR.

Nå har jeg vært bortreist siden julaften. Hadde bare lyst til å si tusen takk for alle hyggelige hilsninger jeg har fått mens jeg har vært borte.
Gleder meg til å starte på et nytt år sammen med med dere. Takk for det gamle ,det har vært utrolig lærerikt og hyggelig.