Alle ingredienser er gjort klar. Løk, pepper og salt. Litt ekstra kjøtt må jeg også ha inni . Jeg bruker bare fårekjøtt. Noen bruker kalvekjøtt inni.
Når de er ferdig sydd skal de saltes. Som oftest tørrsalter jeg i 10 dager, men i år skal de lakesaltes. Da ligger de i saltlake, med litt sukker i, helt til jeg koker dem rett før jul. De må da vannes ut noen timer før koking.
Mmmmm.......julepålegg er snadder.

Mmmmm.......julepålegg er snadder.
11 kommentarer:
Nam nam!
Vi skal sy på søndag!
Vi salter 4-5 dager, så henger vi de til tørk frem til jul:)
Lykke til!
Klem:)
Åååå, så deilig. Min mor er flink til dette. Men dette er ikkje MI sterke side. Ha ein fin kveld. klem
Det var jammen bra at du så det - vi har glemt å bestille lam av Tommy Gjeter og må se å få gjort det i en fart. Og da må jeg vel få lagd lammerull jeg med - for dt er godt altså.
Å! Er du kommet så langt?
Jeg glemmer alt i disse julemesseforberedelsene!
Takk for påminnelsen, jeg må også lage rull sjøl til jul!
Hei.Må tilstå er ikke så glad i sylte og rull.Vi hadde det hjem til jul altid når jeg bodde hjem.Så det blir ikke laget hær.Er sikkert litt kresen på mat når jeg ikke spiser så fin mat.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.
Dette ser godt ut! Jeg er ferdig med mine! Sydde faktisk 8 stykker! Skal gi tre i julegaver! Er så deilig pålegg!
-Margit-
ÅÅÅÅååååååå, men nå dukka det opp GODE barndomsminne her... Eg kjenner krydderlukta og ser mor mi for meg.... Eg elska å sitte på andre sida av bordet og sjå på når ho laga julepålegg av ulikt slag :)
Eg laga lammerull sjølv også tidlegare, men sidan det berre er eg som likar det i min familie har det ikkje blitt dei siste åra :)
Det er kjempegodt, og jeg holder på å koke nå for å legge de i press noen uker. Jeg bruker lammekjøtt av villsau, og syns det er nydelig. :)
Hilsen Kari
MMmmmh, det så virkelig deilig ut :)
MMmmmh, det så virkelig deilig ut :)
Legg inn en kommentar